Martha vrijwilliger in Albanië

Voor bijna een maand was is ik in Tirana, Albanië. Ik deed hier vrijwilligerswerk in een buurthuis voor Roma en Egyptian kinderen. De activiteiten waren heel divers. Zo kon je de kok helpen in de keuken, maar ook assisteren bij het maken van huiswerk. Dagelijks werden er nieuwe spelletjes bedacht en gespeeld om de kinderen te vermaken. De leeftijd van de kinderen lag tussen de 5 en 19 jaar en er waren verschillende activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.

Vrijwilliger in Albanie aan het werk

Samen met een team van 5 vaste werkers zorgde je er voor dat de kinderen een fijne plek hebben om te verblijven. Ook werd er op speelse wijze gepraat over hoe de achtergestelde community zich kan aanpassen aan een vooruitgaande samenleving. Dit gebeurde vooral met de oudere jongeren die in de middag komen. De diversiteit van de activiteiten maakt het werk leuk. Er is een hele relaxte sfeer en je wordt nergens toe gedwongen.

Het was een leerzame ervaring, die me geholpen heeft mijn grenzen te verleggen

Het leukste vond ik de kinderen zelf, ze waren erg nieuwsgierig naar buitenlandse vrijwilligers en altijd vol energie.
Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe de ideeën en levenswijze van mensen binnen Europa zo kunnen verschillen. Zo vinden veel mensen binnen de community het heel normaal om als meisje jong te trouwen en geen opleiding te volgen. Gelukkig helpt de stichting van het buurthuis ook met het opleiden van de jongeren om ze zo een betere toekomst te bieden.

Vrijwilliger aan het werk in Albanië en foto van een uitje in het weekend

Tirana zelf was een hele fijne stad met tot ’s avonds laat een gezellige sfeer en terrasjes vol mensen die een espresso dronken. De meeste Albanezen waren erg vriendelijk en je werd altijd hartelijk ontvangen met Albanees eten.

Het was een leerzame ervaring, die me geholpen heeft mijn grenzen te verleggen

~ Martha ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page