Over Griekenland

Griekenland, sinds oude tijden bekend als Hellas, is een Mediterraan, Balkan land, wat ligt in Zuidoost-Europa. Het grenst in het oosten aan de Egeïsche Zee, in het zuiden aan de Middellandse Zee en in het westen aan de Ionische zee. Griekenland heeft een populatie van ongeveer 11 miljoen mensen, met Athene als hoofdstad en grootste stad waar dan ook één derde van de totale Griekse bevolking leeft.vrijwilligerswerk Griekenland

Griekenland is een land van ongekende schoonheid en biedt veel meer dan alleen kristalhelder water en witte stranden. We raden vrijwilligers altijd aan wat langer te blijven om rond te reizen. Maak een road-trip door de Peloponnesos en ontdek al de kleine dorpjes die gewoonweg geweldig zijn. Bezoek twee van de grootste en belangrijkste kloostergroepen; Mount Athos en Meteora! Uiteraard moet je ook verschillende van de Griekse eilanden bezoeken! Griekenland heeft meer dan 2000 eilanden, waarvan er 170 bevolkt zijn. Dichtbij Athene zijn een aantal plekken ideaal voor een bezoek van een weekend zoals Egina, Agistri en Hydra. Kom naar Griekenland en geniet van het lekkere eten en de aardige mensen

Vrijwillig Wereldwijd in Griekenland

Vrijwillig Wereldwijd ondersteunt 2 totaal verschillende projecten in Griekenland. Wij ondersteunen een vluchtelingenkamp in Athene maar ook een  Zeeschildpadden conservation project in Kefalonia.

Meer informatie over het Zeeschildpadden conservation project

Dit is één van de mooiste zeeschildpadden projecten die wij ooit zijn tegengekomen. Dit komt vooral omdat de mensen zo veel passie hebben voor wat ze doen.

Dit is een op onderzoek gebaseerd project voor het behoud van zeeschildpadden op het eiland Kefalonia, Griekenland. Hands-on leren wordt gedurende het hele project benadrukt, zodat vrijwilligers praktische ervaring opdoen met een breed scala aan natuuronderzoek en natuurbehoud praktijken, inclusief hun juridische en sociale aspecten, die vaak de meest controversiële aspecten van natuurbehoud zijn.

Meer informatie over het vluchtelingen project

Volgens UNICEF leven er vandaag de dag 1,5 miljard mensen nabij permanent conflict of in economisch en sociaal, zeer slechte gebieden. Ze vluchten weg van geweld in burgeroorlogen, gangs, aanrandingen, troepenwerving en moord.

vrijwilligerswerk_griekenland_collage2kopie

De Europese vluchtelingencrisis begon in 2015 toen miljoenen vluchtelingen honger en vervolging ontvluchten. Vluchtelingen uit onderdrukkende landen zoals Syrië, Afghanistan, Irak, Pakistan en Eritrea, gebruikten Griekenland als eerste stop in de Europese Unie en probeerden zo in landen verder in het noorden en centraal Europa terecht te komen. Desondanks hebben velen van hen zich in Griekenland moeten vestigen. Op dit moment zijn er ongeveer 57.000 vluchtelingen in Griekenland.

Veel mensen zijn gescheiden van hun families die al eerder naar andere landen binnen Europa zijn vertrokken. Vluchtelingen moeten in tijdelijke kampen verblijven waar de omstandigheden zeer slecht zijn. Er zijn lange wachtrijen voor eten en drinken. Kinderen zijn ongeschoold en hun ouders kunnen geen werk krijgen. Velen van hen lijden aan emotionele stress en zien geen verbetering van hun omstandigheden in de nabije toekomst.

Vrijwillig Wereldwijd steunt  een geweldig project wat plaats vindt in Athene. Het team bestaat uit Griekse en internationale vrijwilligers met verschillende achtergronden en kwaliteiten, die samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken; het creëren van een sterk saamhorigheidsgevoel.

Ons contact in Athene is Andreas. Hij is een van de organisatoren van het project. Hij weet precies hoe alles werkt. Het hele team staat klaar om je welkom te heten en zullen je helpen om je snel thuis te voelen zodat je snel inzetbaar bent en iets kan betekenen voor de bewoners.