Vrijwilligerswerk in Vietnam 

Wil jij als vrijwilliger aan de slag bij een van de vrijwilligersprojecten in Vietnam? Het prachtige Vietnam ligt in zuidoost Azië en heeft naar schatting 89,71 miljoen inwoners. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi, maar de grootste stad is Ho Chi Minh, het vroegere Saigon. Steeds meer backpackers en vrijwilligers ontdekken de schoonheid van dit mooie land en het staat daarmee na Indonesië en Thailand op de derde plek van favoriete vakantiebestemmingen in Azië.

 

Wie aan Vietnam denkt, denkt al snel aan de Vietnamoorlog. Deze oorlog duurde van 1955 tot 1975 en verwoeste een groot deel van Vietnam. Inmiddels is het land zich weer in een rap tempo aan het herstellen en blijft het toerisme maar groeien. Dit komt onder andere door de vele bijzondere bezienswaardigheden in Vietnam. Veel daarvan staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als bijvoorbeeld het adembenemende landschap van Ha Long Bay in het noordwesten van het land of het authentieke stadje Hoi An, dat als een van de weinige steden in Vietnam gespaard is gebleven tijdens de Vietnamoorlog. De vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de bijzondere bezienswaardigheden maken Vietnam tot een van de mooiste plekken op aarde.

vietnam_vrijwillegerswerk_buitenland_1

Ondanks dat Vietnam zich steeds beter aan het ontwikkelen is, blijven vrijwilligers hard nodig. Nog steeds leeft een groot deel van de bevolking in armoede en hebben weinig kinderen kans op een betere toekomst. Om die reden steunt Vrijwillig Wereldwijd een aantal mooie vrijwilligersprojecten in Can Tho. Deze stad ligt in het zuiden van Vietnam, midden in de Mekong-Delta. Het is een grote, levendige stad met veel winkels en leuke restaurantjes. Een toeristische trekpleister hier is de floating market. Iedere ochtend komen honderden bootjes bijeen op de grote rivier langs Can Tho om handel te drijven in groenten en fruit.

vietnam_vrijwillegerswerk_azie_3

Vrijwillig Wereldwijd in Vietnam

De vrijwilligersprojecten in Vietnam zijn heel divers. Je kunt bijvoorbeeld helpen met het voedsel uitdelen in het plaatselijke ziekenhuis, je kunt ondersteunen met het geven van Engelse les, je kunt helpen op het land of  met het maken van bruggen en wegen.  Ben je ergens goed in dan is het natuurlijk heel leuk omdat mee te geven aan de mensen daar. Denk bijvoorbeeld aan muziek, sport, kunst, dans enz. Je kunt de community helpen waar nodig en op die manier word je echt onderdeel van de gemeenschap. Zo leer je Vietnam kennen op een manier die je als toerist niet snel ziet.

Als je vrij bent heb je tijd om rond te wandelen of te fietsen en te genieten van een schilderachtig landschap van rijstvelden en  boomgaarden en vele plaatsen zoals de drijvende markt van Cai Rang (de grootste drijvende markt in Mekong Delta),  de Gian Gua-tempel of het Con Son-eiland in Can Tho.

Dit project wil zo een brug zijn die de vrijwilligers en lokale mensen verbindt. Als je je in deze prachtige landelijke omgeving bevind met het vredige uitzicht en de frisse lucht met alle goede faciliteiten, zoals de vriendelijke lokale mensen en het heerlijk eten zijn wij ervan overtuigt dat je een onvergetelijke ervaring zult hebben in Zuid-Vietnam.


Ervaringen Vietnam

Erica van der Sluis in Vietnam

Afgelopen zomer (2014) vrijwilligerswerk in Vietnam Afgelopen zomer heb ik een fantastische reis gemaakt naar Vietna ...