Vrijwilligerswerk in Thailand, een geweldige ervaring!

Ik voor het eerst in 52 jaar alleen op reis. Ik begon mijn reis met twee weken vrijwilligerswerk in Thailand. Het was een geweldige ervaring! Allereerst werd ik hartelijk ontvangen door de projectmanager Rai, zijn vrouw, hun kinderen en natuurlijk niet te vergeten oma en opa. Ze hebben me vanaf dag één alles verteld en laten zien over hun organisatie en het leven op het platteland.

Het was een geweldige Ervaring!

Campus

Voor de vrijwilligers hebben zij een gezellige campus gebouwd. Omringd door prachtige rijstvelden en aan de doorgaande weg naar het dorp. Op de campus staan vier huisjes met stapelbedden, een keuken, een bibliotheek, een language café, twee douches en twee wc’s. Er is volop ruimte om te chillen. Ook zijn er fietsen en tuktuk’s beschikbaar.

Engelse les

We organiseerden een paar keer een Summer school bij de tempel. Daar kwamen veel kinderen op af. Het was ontzettend leuk om met deze enthousiaste, leergierige en lieve kinderen te mogen werken. De scholen waren dicht dus ik kon helaas geen Engelse lesgeven op school. Het project werpt echt zijn vruchten af. Dit merkte ik toen ik zelf op pad ging met de tuktuk. De kinderen in andere dorpen spraken en verstonden bijna geen Engels. Dit in tegenstelling tot de kinderen uit de dorpen die dit project ondersteunt. Zij spreken en verstaan inmiddels al redelijk wat Engelse basiswoorden. Voor een betere toekomst is zeker nog meer onderwijs nodig. Vrijwilligers zijn altijd welkom! Zeker in het regenseizoen is er helaas vaak een tekort aan vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk Thailand een geweldige ervaring

Ik heb een ontzettend leuke tijd Thailand gehad!

Art-center

Om het regenseizoen ook aantrekkelijk te maken voor vrijwilligers bouwt het project momenteel aan een Art-center. Het allerbelangrijkste doel van dit Art-center is natuurlijk een goede toekomst voor de kinderen in de omgeving waar ze zijn opgegroeid. Ik had bij collega’s en familie geld ingezameld om ook hiermee in Thailand iets te kunnen betekenen voor de kinderen en het project. Hiervan kon ik een mooie waardevolle bijdrage leveren aan dit Art-center, The Clay and Pottery Studio. Ik kon de drie pilaren die oma al had gekocht laten plaatsen. Hierdoor kan de betonnen vloer (gesponsord door een andere vrijwilliger) eind oktober gestort worden. Na het plaatsen van de pilaren organiseerden we een pre-workshop pottenbakken. Hiermee bereidden we de kinderen door middel van filmpjes voor op de komst van de professionele pottenbakker. Ook kregen de kinderen een lekkere lunch. Hierna kon ik de twee pottenbakkersschijven met de professionele pottenbakker vanuit Chiang Mai naar het dorp laten komen. Hij en zijn vrouw gaven twee dagen workshops aan de kinderen. Dit was ontzettend leerzaam en super gezellig. De kinderen waren twee dagen creatief en enthousiast bezig. Zo wekten we hun interesse in een vak waar ze in de toekomst hun beroep van kunnen maken.

Zoek niet verder

Ben je op zoek naar een goede organisatie en een leuke plek op de wereld? Zoek dan niet verder. Hier kun je allerlei vormen van vrijwilligerswerk doen. Je kunt zelfs ter plekke in overleg improviseren.

Ik heb een ontzettend leuke tijd in Thailand gehad!

~ Groetjes Caroline ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page