Een moeder-dochter avontuur in Sri Lanka

Beiden wilden we graag een keer anders reizen, een andere cultuur leren kennen, locale mensen ontmoeten en ons inzetten voor hen. Het zou een moeder-dochter avontuur worden. Met Zoé haar uitgesproken interesse in audio-visuele technieken en mijn apparatuur, boden we aan om voor vrijwillig wereldwijd locale projecten te filmen in Sri Lanka. En zo werden onze plannen concreet en vertrokken we 30 juni voor 17 dagen richting Colombo.

Moeder en dochter vrijwilligerswerk in Sri Lanka

De eerste twee dagen brachten we door bij onze lokale projectorganisator Harsha en zijn bijzonder gastvrije en hartverwarmende familie. Op deze locatie ontmoetten we een laatstejaarsstudent uit Zwitserland die als vrijwilliger deelnam aan het medisch project. Dit project blijkt ook bijzonder interessant voor studenten die nog geen medische opleiding volgen maar wel overwegen om deze studies aan te vatten. zo krijgen ze een eerste indruk van de medische wereld.

Moeder en dochter vrijwilligerswerk in Sri Lanka in de klas

Na ons verblijf in Colombo trokken we naar Galle. In Galle namen we actief deel aan het pre-school en schildpaddenproject. Daarnaast bezochten we verschillende mooie locaties in de omgeving. Allemaal erg indrukwekkend. We ontmoetten ook een bijzonder vriendelijk gastgezin ter plaatse maar verbleven in het resort waar vele vrijwilligers samen kunnen verblijven. Een bijzonder mooie locatie waar we net zoals in Colombo lekkere maaltijden kregen en konden genieten van een prachtige tuin met spelende apen, andere tropische dieren en een heerlijk zwembad.

We hadden voor ons vertrek enorm uitgekeken naar dit avontuur en we zijn op geen enkele manier teleurgesteld geweest.

Moeder en dochter vrijwilligerswerk in Sri Lanka aan het dansen

Na een verblijf van zes dagen in Galle trokken we het binnenland in, naar Badulla. In Badulla werden we heel hartelijk ontvangen door Shiwanthi en haar familie. Samen met drie andere vrijwilligers verbleven we in haar huis en genoten we van haar heerlijke kookkunsten. We bezochten de lokale pre-school, een school voor jongeren met een beperking en een ouderlingentehuis. Samen met de andere vrijwilligers konden we actief deelnemen aan de activiteiten en maakten we kennis met de locale mensen en hun gewoonten. In de omgeving van Badulla bezochten we onder meer de tweede hoogste waterval van Sri Lanka en namen we de trein richting Ella met haar prachtige theeplantages en rotsen.

We hadden voor ons vertrek enorm uitgekeken naar dit avontuur en we zijn op geen enkele manier teleurgesteld geweest. We werden overal buitengewoon warm onthaald, we hebben mogen proeven van hun cultuur en mogen deelnemen aan activiteiten. We zouden het absoluut helemaal overdoen als we konden. Tijdens dit avontuur was onze opdracht het in beeld brengen van de projecten. Een volgende keer zouden we één of maximum twee projecten kiezen om ons dan ook vooraf goed voor te bereiden om zelf activiteiten te kunnen organiseren ter plaatse. Dit is vooral aangewezen bij de pre-school projecten maar ook bij de school voor kinderen met een beperking en het ouderlingentehuis.

Moeder en dochter vrijwilligerswerk in Sri Lanka schildpadden

Hoe dan ook smaakt dit avontuur naar meer en hopen we in de toekomst nog met vrijwillig wereldwijd te kunnen reizen.

~ Kristal en Zoé ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page