Tom Verhaegh vrijwilliger in Peru

Ik ben als 25 jarige student naar Peru gegaan met vrijwillig wereldwijd. Het was door mijn minor, global development issues dat ik een derde wereldland kon gaan bezoeken om mijn stage te halen. De keuze hiervoor was mij als snel duidelijk. Ik wilde naar Peru. Dit omdat Zuid-Amerika mij enorm aanspreekt, en ik de Spaanse taal wilde leren.

Vrijwilliger Peru Tom

Ik ben terecht gekomen in Cuzco. Dit is een stad in het binnenland van Peru, aan het begin van het Amazone regenwoud. Cuzco is voor een groot gedeelte gebouwd op oude Inca ruïnes. Ook is dit de stad die het dichtst bij Machu Pichhu ligt, een van de nieuwe wereldwonderen. Het is een stad die leeft van toerisme. Mede hierdoor is mijn keuze gevallen om op een school te werken en de leerlingen de Engelse taal te leren. Dit omdat taalvaardigheid, een beter toekomstperspectief biedt.
Verder heb ik sponsoren gevonden in Nederland. Van dit geld heb ik een klaslokaal kunnen opknappen. Dit heb ik de laatste week gedaan, en hierdoor heeft de school nu twee klaslokalen in plaats van een.

Vrijwilliger Peru Tom uitjes

Zes weken heb ik in Cuzco gewerkt en gewoond in een gastgezin. Dit waren hele lieve mensen, die zich zeer verantwoordelijk voelden voor mij. Het mooiste moment van de reis was wel dat die vader van het gastgezin zijn muntencollectie liet zien. Dit was zijn hobby. Hier in Nederland menen veel mensen geluk te moeten kopen, door middel van nieuwe telefoons, laptops, etc. Deze man was gelukkig door zijn muntencollectie. Een mooie boodschap aan de westerse, materialistische mentaliteit die geluk met geld wilt combineren.

Vrijwillig Wereldwijd heb ik ervaren als een open, vriendelijke en warme organisatie die zeer betrokken is bij zijn vrijwilligers. Voor, tijdens en na de ervaring staat Vrijwillig Wereldwijd nog altijd voor zijn mensen klaar. Ook de prijs is van een dusdanig niveau dat het een toegankelijk en laagdrempelige stichting betreft mijn inziens.

~ Tom Verhaegh ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page