Kinderproject: Leren Lezen & Engelse Les Geven in Peru

 • Kinderproject: Leren Lezen & Engelse Les Geven in Peru in de klas
 • Kinderproject: Leren Lezen & Engelse Les Geven in Peru bram met kind
 • Kinderproject: Leren Lezen & Engelse Les Geven in Peru verstoppen
 • Kinderproject: Leren Lezen & Engelse Les Geven in Peru de kleintjes
 • Kinderproject: Leren Lezen & Engelse Les Geven in Peru met de kids

Kort overzicht

Peru
Spaans
vanaf 1 week
17+
Vrijwilligershuis
Flexibele aankomst
Geschikt als stage
Ophaalservice
222,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Dit project is net als een ‘mobiele school’ in de lokale markten in Cusco. De moeders van de deelnemende kinderen werken op de markt. De kinderen rennen rond en spelen, of proberen hun huiswerk te maken in een lawaaiige omgeving. Een boek (leren) lezen of Engels leren is een uitdaging. Het vereist concentratie en een rustige en prikkelarme omgeving. Er is ook een grote behoefte aan goede Engelse leraren in Peru. Het aanleren van de basis van de taal op zo jong mogelijke leeftijd kan de leercurve echt versnellen. De kans om goede Engelse lessen te krijgen is zeldzaam in Peru, en ook het lezen van boeken wordt zelden aangemoedigd in Peru. Je kunt actief deelnemen aan het onderwijzen van Engels en het leren lezen, en een echte impact hebben op het leven van deze kinderen.

Kinder vrijwilligerswerk project in Peru Cusco

Werkzaamheden

Vrijwilligers kunnen op verschillende manieren helpen in dit project. De kinderen zijn tussen de vijf en twaalf jaar oud. Vrijwilligers moedigen de kinderen aan voor hun inspanningen, helpen hen met huiswerk, moedigen hen aan om meer boeken te lezen, en geven Engelse les.

Dit project begon met drie middagen per week, in één markt. Vanwege de huidige aanwezigheid van twee vrijwilligers kan het project nu vijf keer per week draaien. Ons langetermijndoel is om dit project in andere markten te starten en van daaruit op te schalen. Dit project kan worden gecombineerd met Spaanse lessen in de ochtenden of een van onze andere projecten. Als je exclusief wil focussen op Engelse les geven, kan je ook Engelse leraars in de lokale basisschool ondersteunen in de ochtenden (zonder extra kosten).

Voorbeeld van een werkdag

Je kunt aanschuiven bij verschillende programma’s. Bijvoorbeeld:

 • 9.00u – 13.00u: Engelse les geven in een basisschool OF zelf Spaanse lessen nemen
 • 13.00u – 15.00u: Lunch en vrije tijd
 • 15.00u – 18.00u: Helpen bij het kinderproject op de markt
 • Tom Verhaegh vrijwilliger in Peru profiel foto
  Tom vrijwilliger in Peru

  Vrijwilligerswerk in Peru kan ik iedereen aanraden! Wat heb ik daar een geweldige tijd gehad. Vrijwillig Wereldwijd bedankt!

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#MaakVriendenVoorHetLeven
#Spaans
#ImpactPeru
#Kinderen

Extra informatie

Locatie van het project

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page