Tienermoeder & vrouwen-opvang Guatemala

 • Tienermoeder & vrouwen-opvang Guatemala de kinderen
 • Tienermoeder & vrouwen-opvang Guatemala de kleine kinderen
 • Tienermoeder & vrouwen-opvang Guatemala muziek les

Kort overzicht

Guatemala
Spaans
vanaf 1 week
17+
Gastgezin
Inbegrepen
Flexibele aankomst
Geschikt als stage
Ophaalservice
259,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Dit project is een opvang voor (jonge) moeders en hun kinderen. Het is de thuisbasis van een varierende hoeveelheid moeders, meisjes en jonge kinderen. Er verblijven tienermoeders met hun jonge kinderen maar ook tienermeisjes die seksueel misbruikt zijn. De meisjes en moeders zijn allemaal onder de 18 jaar oud en hun kinderen zijn ongeveer tussen de 0 en 5 jaar oud. Deze groep vrouwen en meiden hebben al heel wat obstakels moeten overbruggen in hun leven. De nadruk ligt op psychologie maar ze kunnen ook ondersteuning gebruiken bij het moederschap.

Tiener moeder project Guatemala vrijwilligerswerk

Werkzaamheden

Als vrijwilliger ben je hard nodig op dit project. Je wordt gevraagd om eigen activiteiten te organiseren. Samen met het personeel en met hulp van onze coördinatoren maak je een plan voor de tijd dat je op het project gaat werken. Je kunt hierbij denken aan activiteiten zoals handwerken, muziek, kunst, sport of iets anders wat je leuk vindt of waar je goed in bent. Je kunt iets bedenken voor de kleine kinderen of voor de oudere meiden. Het is belangrijk dat je zelf zorgt voor materialen die je nodig hebt. Als je voldoende kennis over de Spaanse taal hebt, kun je ook assisteren tijdens de lessen van de meiden. Zelfstandig kunnen werken is een must op dit project omdat je vanwege personeelstekorten regelmatig alleen werkt met de meiden en kinderen.

Voorbeeld van een werkdag

 • 8.00u – 12.00u werk je in de ochtendshift op het project. Je houdt je bezig met activiteiten of je helpt tijdens de lessen.
 • 12.00u – 14.30 is het lunchpauze op het project. Als vrijwilliger loop je naar je gastgezin waar je tussen 13.00u en 14.00u lunch krijgt. Onderweg kun je eventueel wat kopen of bijvoorbeeld je was ophalen.
 • 14.30u ben je weer welkom op het project waar je tot 16.30u weer aan de slag kan.
Je kunt er ook voor kiezen om alleen de ochtenden te werken of in de middag Spaanse lessen te volgen.

 • Marleen vrijwilliger in Guatemala mooie foto
  Marleen in Guatamala

  Met name het vrijwilligerswerk ga ik missen!!!

 • Anouk in Guatemala schildpad
  Anouk in Guatemala

  Als je in de juiste tijd gaat zie je bijna elke dag wel baby schildpadjes die je dan mag vrijlaten op het strand wat echt super schattig is!

 • Mijs vrijwilliger in Guatemala mooie foto kinderen in doos
  Mijs vrijwilliger in Guatemala

  Het heeft mij doen inzien hoeveel hulp er nodig is op ieder klein plekje op de wereld.

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#MaakVriendenVoorHetLeven
#Spaans
#ImpactGuatemala
#Womenempowerment

Extra informatie

Locatie van het project

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page