Voorbereidingen vrijwilligerswerk Ghana | Afrika

Waar begin je mee als je via Vrijwillig Wereldwijd naar Ghana wilt:

  • Nadat je de website hebt bekeken en enthousiast bent geworden of gewoon nog wat meer vragen hebt, is het goed om een vrijblijvende afspraak in te plannen in de agenda van Vrijwillig Wereldwijd. Een afspraak kan plaats vinden bij ons op kantoor of via skype. We kunnen dan samen alle mogelijkheden bespreken en jou een goed beeld geven aan de hand van een 1 op 1 gesprek en een presentatie.
  • Als het gesprek aan twee kanten positief verlopen is, krijg je een e-mail met daarin een inschrijfformulier. Op het moment dat je het formulier ingevuld hebt en retour gemaild gaan wij op kantoor bekijken of er in jou aangevraagde periode nog plek is op het project waar jij graag op wil gaan werken. Als dit allemaal positief is, krijg je een contract thuis en is je plekje definitief. Bij het contract zit ook een deelname boekje waar precies in staat hoe het verder gaat vanaf het moment dat je officieel ingeschreven bent bij Vrijwillig Wereldwijd.  Er zijn best een aantal zaken die je moet gaan regelen en die staan allemaal netjes op een rijtje met uitleg hoe je dat moet doen. Kom je er toch niet helemaal uit kun je altijd even ons kantoor bellen of mailen en helpen wij jou netjes met alle voorbereidingen.
  • Nu je alle voorbereidingen getroffen hebt, krijg je ook nog een uitnodiging voor een deelnamedag. Op deze dag komen alle vrijwilligers die rond dezelfde periode als jij naar Ghana vertrekken. We laten je op deze dag een film zien, zodat je nog een duidelijker beeld krijgt van wat je straks kunt verwachten, ook is er iemand van Vaccinatiecentrum die jullie nog eens goed inlicht over hoe je gezond kunt blijven in Ghana. Ook is er een oud vrijwilliger die haar of zijn ervaring met jullie zal delen, maar het belangrijkste is natuurlijk dat je al kennis maakt met de vrijwilligers waar je in Ghana mee te maken zal hebben. Aan het einde van deze dag zullen we nog een checklist doorlopen om te bekijken of echt iedereen alles goed geregeld heeft. Na deze dag weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat.

Inentingen

Voor Ghana heb je meerdere inentingen nodig, voor meer advies kun je het Vaccinatiecentrum benaderen. Zij zorgen ervoor dat je een gedegen en volledig reisadvies krijgt. Wij bevelen hen te allen tijde aan. Kijk voor meer informatie op de website https://www.vaccinatiecentrum.nl of bel voor het beste advies naar Hadewijch Heijn de Bruijn, Medisch tropenadviseur, Den Bosch: 073- 6892616 | Wageningen: 0317- 420208 | Nijmegen: 024-6630402. Email: info@vaccinatiecentrum.nl

Boeken,

Leuke Boeken om te lezen.

  • Het gouden licht van Afrika, Erna Gianotten. Roman. Over Tanzania in de jaren zeventig.
  • Hoe blijf ik gezond in de tropen.
  • Segou, I De aarden wallen & II De verkruimelde aarde van Conde. Twee hele mooie delen over de geschiedenis van West Afrika.
  • Ghana; de Bradt travel guide van Philip Briggs. De beste reisgids voor Ghana. In het Engels.
  • Malidoma, Auteur Some, 1994. Een verhaal van een man uit West-Afrika die ingewijd wordt in de tradities van zijn stam.
  • De zwarte met het witte hart van Arthur Japin. Een verhaal over twee prinsjes uit Ghana die naar Nederland worden gehaald.
  • Bakvissen met ballen, geschreven door Janna en Lean, twee vrijwilligsters die via Vrijwillig Afrika(Vrijwillig Wereldwijd) naar Ghana zijn geweest. Echt lezen, heel leuk.