Vrijwilligerswerk in Zuid Afrika

Wil jij de Afrikaanse cultuur van dichtbij leren kennen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een betere wereld? Ga dan vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika! Vrijwillig Wereldwijd steunt een aantal sociale en technische projecten in Zuid-Afrika die jouw hulp hard kunnen gebruiken. Op die manier draag je niet alleen bij aan een betere wereld, maar leer je ook een andere cultuur van dichtbij kennen.

Zuid-Afrika ligt helemaal in het zuidelijkste puntje van Afrika en grenst aan de landen Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique en Swaziland. In Zuid-Afrika worden circa 11 officiële talen gesproken en heeft daarmee na India de meeste officiële talen ter wereld. Vanaf 1600 is Zuid-Afrika tijdens de kolonisatie voor een aantal delen in bezit geweest van Nederland. Dit is tot op heden nog terug te zien in bijvoorbeeld in de architectuur, straatnamen en taal. Verder staat Zuid-Afrika bekend om haar bijzondere natuur en de vele safaritochten. Een van de mooiste en populairste wildparken in Afrika voor safari’s is het Krugerpark. Dit nationaal park staat bekend om de big-5 (de leeuw, de buffel, de neushoorn, het luipaard en de Afrikaanse olifant) die je hier kan spotten en trekt jaarlijks een groot aantal toeristen.

Maar ook Zuid-Afrika kent haar keerzijde. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft naar schatting 26,6% van de bevolking in Zuid-Afrika van minder dan 1,25 dollar per dag. Doordat de ouders te weinig geld hebben, kunnen veel kinderen niet naar school. Hierdoor is de kans op een goede baan later erg laag. Om deze kinderen toch een betere toekomst te bieden, steunt Vrijwillig Wereldwijd een aantal projecten in Zuid-Afrika die jouw hulp hard nodig hebben!

vrijwilligerswerk_zuid-afrika

Vrijwillig Wereldwijd in Zuid-Afrika

 

Vrijwilligerswerk                                                                                                                                  

Vrijwilligerswerk doen kost enige tijd en goede organisatie. Daarom dat wij van Vrijwillig Wereldwijd jou een hoop werk uit handen nemen. Zo zorgen wij er onder andere voor dat jij een plek krijgt op het project en goed bent voorbereid op jouw grote reis. Daarnaast zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte is van jouw komst wat betreft verblijf en begeleiding.

Begeleiding                                                                                                                                                          

Want behalve begeleiding in Nederland zorgen wij ook voor goede en persoonlijke en Nederlandssprekende begeleiding in Zuid-Afrika. Het team in Zuid Afrika begeleidt de vrijwilligers tijdens de projecten en zorgt dat alles goed geregeld is, zoals de ophaalservice vanaf het vliegveld en de verblijfplaats voor de vrijwilligers. Ook staat het team in Zuid Afrika voor je klaar om je eventueel te helpen met het huren van een auto, reistips en andere zaken. De contactpersonen in Zuid Afrika zijn Avril, Janny en Jacco.

Workshop over Zuid Afrika

Een paar dagen na aankomst, is er een Workshop over Zuid-Afrika. Tijdens deze workshop  hoor je veel over de geschiedenis, cultuur, tradities, gewoontes en veel meer. Deze workshop is een hele interessante en belangrijke bijeenkomst, voordat je begint aan je vrijwilligersproject.  Ook krijg je meer informatie te horen over de organisatie in Zuid Afrika. Daarnaast is er een mogelijkheid om met “locals”  aan het woord te komen om over hun tradities/gewoonten te vertellen.

Projecten

De vrijwilligersprojecten in Zuid-Afrika verschillen van achterstandskinderen helpen met lezen, schrijven en rekenen, kinderen leren zwemmen en meer. Kijk even bij projecten voor alle mogelijkheden. Alle projecten bevinden zich in Port Elizabeth. Je kunt altijd met het team in Zuid Afrika overleggen wat je graag zou willen doen zij zijn erg flexibel om jou zo goed mogelijk naar het zin te maken.

Port Elizabeth

Deze stad ligt aan de zuidkust van Zuid-Afrika en is een mooie, levendige havenstad. Je zult je hier niet snel vervelen met de bijzondere wildparken zoals Addo en Schotia. Je vindt er prachtige stranden waar je verschillende sporten kan beoefenen, zoals diepzeeduiken en surfen.


Ervaringen Zuid Afrika

Vrijwilligerswerk in Zuid Afrika

Vaak kunnen mensen in derdewereldlanden wat hulp gebruiken, maar hebben ze daar niet altijd de middelen of mogelijkh ...