Vrijwilligerswerk in Zuid Afrika

Wil jij de Afrikaanse cultuur van dichtbij leren kennen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een betere wereld? Ga dan vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika! Vrijwillig Wereldwijd steunt een aantal sociale en technische projecten in Zuid-Afrika die jouw hulp hard kunnen gebruiken. Op die manier draag je niet alleen bij aan een betere wereld, maar leer je ook een andere cultuur van dichtbij kennen.

Zuid-Afrika ligt helemaal in het zuidelijkste puntje van Afrika en grenst aan de landen Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique en Swaziland. In Zuid-Afrika worden circa 11 officiële talen gesproken en heeft daarmee na India de meeste officiële talen ter wereld. Vanaf 1600 is Zuid-Afrika tijdens de kolonisatie voor een aantal delen in bezit geweest van Nederland. Dit is tot op heden nog terug te zien in bijvoorbeeld in de architectuur, straatnamen en taal. Verder staat Zuid-Afrika bekend om haar bijzondere natuur en de vele safaritochten. Een van de mooiste en populairste wildparken in Afrika voor safari’s is het Krugerpark. Dit nationaal park staat bekend om de big-5 (de leeuw, de buffel, de neushoorn, het luipaard en de Afrikaanse olifant) die je hier kan spotten en trekt jaarlijks een groot aantal toeristen.

Maar ook Zuid-Afrika kent haar keerzijde. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft naar schatting 26,6% van de bevolking in Zuid-Afrika van minder dan 1,25 dollar per dag. Doordat de ouders te weinig geld hebben, kunnen veel kinderen niet naar school. Hierdoor is de kans op een goede baan later erg laag. Om deze kinderen toch een betere toekomst te bieden, steunt Vrijwillig Wereldwijd een aantal projecten in Zuid-Afrika die jouw hulp hard nodig hebben!

vrijwilligerswerk_zuid-afrika

Vrijwillig Wereldwijd in Zuid-Afrika

Vrijwilligerswerk doen kost enige tijd en goede organisatie. Daarom dat wij van Vrijwillig Wereldwijd jou een hoop werk uit handen nemen. Zo zorgen wij er onder andere voor dat jij een plek krijgt op het project en op en top bent voorbereid op jouw grote reis. Daarnaast zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte is van jouw komst wat betreft verblijf en begeleiding.

Want behalve begeleiding in Nederland en België zorgen wij ook voor goede en persoonlijke begeleiding in Zuid-Afrika. De contactpersonen in Zuid-Afrika zijn Jacco en Marieke. Beiden zijn Nederlands maar wonen inmiddels al meer dan 10 jaar in Zuid-Afrika. Zij begeleiden de vrijwilligers tijdens de vrijwilligersprojecten en zorgen dat alles goed geregeld is zoals de ophaalservice vanaf het vliegveld en de verblijfplaats voor de vrijwilligers. Zij staan ten alle tijden voor je klaar en kunnen je eventueel helpen met bijvoorbeeld het boeken van leuke uitstapjes in het weekend.

De vrijwilligersprojecten in Zuid-Afrika verschillen van achterstandskinderen helpen met lezen, schrijven en rekenen tot het meehelpen op een vakantieschool voor jongeren. Zie voor meer informatie over de verschillende projecten onze website (in het kader links). Alle vrijwilligersprojecten bevinden zich Port Elizabeth. Deze stad ligt aan de zuidkust van Zuid-Afrika en is een mooie, levendige havenstad. Je zult je hier niet snel vervelen met de bijzondere parken, architectuur en musea en de prachtige stranden waar je verschillende watersporten kan beoefenen als windsurfen en waterskiën.

Tijdens jouw vrijwilligersperiode zul je samen met de andere vrijwilligers verblijven in een vrijwilligershuis. Dit is vaak erg gezellig en zo kun jouw ervaringen en indrukken met anderen delen. Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika is mogelijk vanaf 4 weken.

Nieuwsgierig geworden naar Zuid-Afrika en de vrijwilligersprojecten? Maak dan snel een vrijblijvende afspraak (kosteloos) met een van onze medewerkers van Vrijwillig Wereldwijd!