Jordy vrijwilligerswerk in Tanzania

Hey Daan, hierbij een stukje over mijn fantastische ervaring in Tanzania! Inmiddels ben ik al weer een paar dagen thuis, maar ik kan er nog steeds niet over heen hoe veel ik heb mogen doen, zien en meemaken in Iringa, Tanzania gedurende de afgelopen 6 weken.

Vrijwilliger in Tanzania vrijwilligerswerk met kinderen

Na een ontzettend lange vliegreis + busreis kwam ik eind April aan bij het vrijwilligershuis in Iringa. Waar ik een traditioneel Afrikaans onderkomen had verwacht bleek ik te mogen verblijven in een ‘Westers’ huis met andere vrijwilligers. We hebben die avond meteen Koningsdag gevierd met het hele huis. De volgende dag werd ik meegenomen door iemand van de organisatie in Iringa voor een rondleiding door de stad en langs enkele projecten. Voor iedereen is er qua projecten wat te doen en je bent gelukkig ook niet compleet vastgepind op 1 plek. Met wat creativiteit kun je zo veel doen hier! Bijvoorbeeld: lesgeven op scholen, spelen met kinderen op de dovenschool, voetballen etc…. Na een tijdje vind je ook zeker je plekje op een of meerdere projecten.

Ook heb ik mij ingezet voor het dorpje Itagutwa, een dorp waar bijvoorbeeld nog geen stromend water of vaste elektriciteit aanwezig is, bijvoorbeeld door een zonnebloempers te doneren. Waar je in Iringa een wat meer vertrouwde levensstijl hebt kun je in Itagutwa echt kennis maken met het traditionele Afrikaanse bestaan. De eenvoud en de rust in dit dorp is echt een verademing vergeleken met ons drukke Westerse wereldje. Bovendien, de waardering die je krijgt van de lokale mensen wanneer je ze helpt, al is het met de kleinste dingen, is enorm. Dit geldt ook voor de waardering en het plezier wat je krijgt van de kinderen wanneer je een school bezoekt en met de kinderen gaat spelen of sporten.

Vrijwilligers in Tanzania aan het werk

Naast het vrijwilligerswerk is er ook genoeg tijd en ruimte om het land en de cultuur te ontdekken. Zo zijn we met een deel van de vrijwilligers op safari geweest, hebben we een waterval beklommen en hebben bovenaan deze waterval gekampeerd, is er een Masai-dorp bezocht en zijn we zelfs nog een paar dagen naar Zanzibar geweest. Maar, we hebben ook vele avonden in het vrijwilligershuis spelletjes gespeeld of gewoon met elkaar gepraat.

Kortom, als je jezelf open stelt voor nieuwe mensen en een nieuwe cultuur, en als je ‘open-minded’ dit avontuur aan gaat dan ga je gegarandeerd een top tijd tegemoet 😊.

Mijn ervaring in Iringa is enorm positief geweest. Je leert zo veel nieuwe mensen kennen, ziet zo veel van een andere cultuur, krijgt de mogelijkheid om met lokale mensen om te gaan in hun dagelijkse bezigheden, krijgt enorm veel blijdschap en plezier terug van de projecten en je ziet enorm veel van het land. Omdat je in Iringa met meerdere vrijwilligers samen leeft heb je ook de mogelijkheid om deze ervaring met anderen te delen, wat het nog een stukje mooier maakt!! Kortom, als je jezelf open stelt voor nieuwe mensen en een nieuwe cultuur, en als je ‘open-minded’ dit avontuur aan gaat dan ga je gegarandeerd een top tijd tegemoet 😊.

~ Jordi ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page