Thijs doet vrijwilligerswerk in Tanzania

Hey Daan! Het gaat prima hier, leuk om weer even van je te horen. Ik heb het onwijs naar m’n zin hier😃en ja ik kan zeker een stukje voor jullie schrijven. Ik stuur het je zo snel mogelijk op.

Begin februari ben ik naar Iringa in Tanzania vertrokken waar ik inmiddels al meer dan twee maanden woon. Het zou m’n eerste keer in Afrika worden en ik wist niet goed wat ik moest verwachten. 

Thijs vrijwilliger in Tanzania

Het land is zo anders dan Nederland en dmv de projecten kun je iets aan de mensen hier leren en leer je ook van de mensen hier. Dat is het mooie van vrijwilligerswerk.

Eenmaal aangekomen in Iringa na de 9 uur lange busreis, werd ik warm onthaald door de andere vrijwilligers. Daar heb ik ook Vivian, de contactpersoon van Vrijwillig Wereldwijd, ontmoet. Vervolgens kreeg ik een rondleiding door de stad en bij de projecten. Er zijn verschillende projecten, zoals een straatkinderenopvang, een tienermoederhuis, een basisschool, een kinderdagverblijf, etc. Je hebt dus meerdere projecten die je hier kunt combineren, ze zijn heel flexibel hier. Maar daarnaast kan het natuurlijk ook juist handig zijn om op één project te focussen.

Je kunt alleen naar de projecten gaan of met andere vrijwilligers. We hebben nu een hele leuke groep Nederlanders en Belgen hier in het vrijwilligershuis, dus dat is ook superleuk om in het weekend uit te gaan en samen tripjes te maken. Ook hebben we meerdere geldinzamelingsacties opgezet om nieuwe speeltoestellen en eten te kopen en hebben we de klaslokalen bij een project geverfd.

Iringa zelf is ook top. Het ligt vrij hoog, dus het klimaat is hier beter dan in andere delen van Tanzania. Daarnaast is de stad niet groot, waardoor je veel plekken en mensen snel zult kennen. Ik heb ook totaal geen onveilig gevoel en zowel de jongens als de meiden gaan rustig zelf naar de markt overdag. Aan het vele staren wen je op een bepaald moment wel :)

Thijs doet vrijwilligerswerk in Tanzania

Ik heb het onwijs naar m’n zin hier en ik kan het iedereen zeker aanraden om naar Tanzania te gaan. Het land is zo anders dan Nederland en dmv de projecten kun je iets aan de mensen hier leren en leer je ook van de mensen hier.

Dat is het mooie van vrijwilligerswerk. Verwacht niet dat je bergen werk kunt verzetten en alle problemen in één keer oplost. Alle kleine beetjes helpen en daar zijn ze hier blij mee. Stel je open, dan kun je hele mooie dingen leren en zul je ontdekken dat de mensen hier super aardig zijn en dat het allemaal niet zo gestresst zoals in Nederland hoeft te zijn.

~Thijs ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page