Vrijwilligerswerk in Tanzania

Vrijwillig Wereldwijd steunt verschillende vrijwilligersprojecten in het Iringa district ten zuiden van het Afrikaanse land Tanzania. We ondersteunen projecten in zowel in Ilula als in Irnga stad. Deze projecten verschillen van meehelpen met meubels maken bij een timmerwerkplaats tot het organiseren van sportactiviteiten, of lesgeven op een kleuterschool tot voorlichting geven over gezondheid, voeding of HIV/AIDS. Er is dus zeker een mooi project dat aansluit bij jouw wensen en interesses.

In Tanzania leven circa 49,25 miljoen mensen waarvan naar schatting 1,7 miljoen in de hoofdstad Dodoma. De grootste stad van Tanzania is Dar es Salaam waar nog vele regeringsinstellingen en ambassades te vinden zijn. De officiële talen die in Tanzania worden gesproken zijn Engels en Swahili. Tanzania kent een grote diversiteit aan flora en fauna. Tanzania is dan ook het perfecte land voor verschillende soorten safari’s om onder andere de Big-5 te spotten (olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels). Ook de kleurrijke cultuur van Tanzania is erg bijzonder. Er leven verschillende bevolkingsstammen met ieder hun eigen gewoontes en unieke tradities.

Armoede is een groot probleem in Tanzania. Veel mensen leven onder de armoedegrens en kunnen dus niet voorzien in basisbehoeften als schone kleding, goed onderwijs en voldoende eten en drinken. Om die reden zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld. Daarbij draagt vrijwilligerswerk bij aan je persoonlijke ontwikkeling en wordt het een avontuur dat je nooit zult vergeten.

vrijwilligerswerk_tanzania_afrika

Vrijwillig Wereldwijd in Tanzania

Ilula

Vrijwillig Wereldwijd werkt in Tanzania sinds 2006 samen met de organisatie Ilula Orphan Program. Deze maatschappelijke organisatie in Tanzania heeft als doel om de armoede en HIV/AIDS in Tanzania te bestrijden door middel van onderwijs en het ondersteunen van gezinnen en families. Samen met IOP zorgt Vrijwillig Wereldwijd ervoor dat jij terecht kan op een van de vrijwilligersprojecten en dat je goede en persoonlijke begeleiding krijgt.

De begeleiding in Tanzania bestaat uit een contactpersoon die de gehele vrijwilligersperiode voor je klaar staat. Hij of zij regelt onder andere de ophaalservice vanaf het vliegveld en maakt jou wegwijs op de projecten. Voor al jouw vragen kun je bij hem of haar terecht. Zo kan hij of zij je bijvoorbeeld helpen met het boeken van uitstapjes in het weekend. In Tanzania is er genoeg te zien en te beleven en de contactpersoon weet als geen ander welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen. Denk bijvoorbeeld aan een safari in Ruaha (een van de mooiste safariparken van de wereld!), het bezoek aan de nabijgelegen Masai stam of een dagtripje naar de kloof van Isimila, waar waarschijnlijk de eerste homo sapiens zijn gaan leven. Ook zijn tripjes naar de nabijgelegen stad Iringa leuk, waar je de Masai markt kunt bezoeken en aan het drukke Tanzaniaanse stadsleven kunt proeven.

Bij het in Ilula gelegen IOP verblijf je samen met andere vrijwilligers in de naast het opvanghuis gelegen vrijwilligershuisjes (“cabins”). De cabins zijn van verschillende gemakken voorzien, zoals westers toilet, douche en muggennet. Tijdens je verblijf in de cabins beschik je in principe over een eigen kamer, maar het kan zijn dat je tijdens drukke periodes je kamer moet delen met andere vrijwilligers. In de ochtend en middag eet je samen met de vrijwilligers en werknemers in het opvanghuis. Op die manier kom je makkelijk in contact met de mederwerkers van de organisatie en de lokale bevolking. Het vrijwilligerswerk is al mogelijk vanaf een aantal weken tot maximaal een jaar.

Iringa

Ook in Iringa ondersteunen we hele mooie projecten. Denk aan sport, onderwijs, dagopvang, natuur projecten, dieren projecten en medische projecten.  Een verschil met Ilula is dat Iringa een stad is waar je na het vrijwilligerswerk dus van alles kunt doen. Ook hier is de begeleiding heel goed en gaan vrijwilligers in de weekenden vaak op een trip zoals een safari of andere mooie trips die je in Tanzania kun maken. Een ander verschil is dat bij IOP in Ilula het geloof wat meer een rol speelt. Beide plekken zijn echt heel mooi en interessant. Voor wie iets meer rust wil en juist uit de stad wil zijn is Ilula de betere optie. Voor de gene die het juist fijn vinden om na het vrijwilligerswerk lekker te gaan uiteten en wat te drinken en de stad juist wel kunnen waarderen is Iringa de beter optie. Wil je graag wat meer weten over de verschillen laat het ons dan even weten dan kunnen we dat in een vrijblijvend gesprek nog wat verder toelichten.

Nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk in Tanzania? Maak dan snel online een vrijblijvende afspraak en wij helpen je graag verder.


Ervaringen Tanzania

Jordi in Tanzania! Thanks ;)

Hey Daan, hierbij een stukje over mijn fantastische ervaring in Tanzania! Inmiddels ben ik al weer een paar dagen th ...

Medisch vrijwilligerswerk

Medisch vrijwilligerswerk Het is nu 21 september, wij zijn ondertussen 3 daagjes terug van ons avontuur in Tanzania. ...

Vrijwilligerswerk in Tanzania

Naam: Jessica Koel Leeftijd: 24 Opleiding/ Werk: Pedagogisch Medewerker Ik werk met kinderen en ik hou van kinderen. ...