Sport project in Iringa

Kort overzicht

Tanzania
Engels
vanaf 1 week
17+
Vrijwilligershuis
Elke eerste en derde donderdag van de maand
Geschikt als stage
Ophaalservice
227,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Het belangrijkste doel van dit project is om jongeren iets nuttigs te laten doen waar ze heel veel plezier in hebben en doordat ze positief bezig zijn komen ze ook niet in de problemen. Maar sport is zoveel meer! Sport is goed voor je geest en je lichaam. Je leert werken in teamverband en discipline en doorzettingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen voor sport maar tegelijkertijd voor alles wat je in het leven wil gaan bereiken.

Als je goed bent in een specifieke sport , laat het ons weten, het is geweldig om nieuwe sporten te kunnen introduceren die in Afrika niet zo bekend zijn, deze worden meestal meestal heel goed ontvangen.

Vrijwilligers helpen bij een klas en op het veld dat is opgezet als een sport plek voor buurtkinderen en jongeren. Hier kunnen jonge mensen niet alleen verschillende sporten komen beoefenen, maar ook leren over fitness, coördinatie, flexibiliteit, teamwork, competitie, balans en bovenal plezier. Bovendien kunnen ze leren over goede voeding, hiv-preventie en kunnen ze ontspannen en wat voedsel en water krijgen. Ook zaken als discipline en doorzettingsvermogen zijn nauw verbonden met sport.

Veel jonge mensen vinden manieren om met hun vrienden te spelen met behulp van geïmproviseerde apparatuur, zoals stokken, banden en zelfgemaakte voetballen gemaakt van opgerolde plastic afval en touw.  Aan de andere kant kunnen vrijwilligers ook leren van de jongeren. Ze zijn vaak erg creatief en zijn vaak goed in bepaalde sporten.

Hoewel de belangrijkste activiteit sport is, organiseren we ook andere activiteiten voor de jeugd om deel te nemen aan het verbeteren van hun buurten en hun leven – bijv. straatopruiming of vrijwilligerswerk in de plaatselijke ziekenhuizen. Ook is er een nabijgelegen crèche waar vrijwilligers ook tijd besteden aan het zingen, spelen en lesgeven van kleine kinderen aan hun ABC’s en andere sport- of gezondheidsgerelateerde activiteiten kunnen aanbieden.

Sportproject Tanzania vrijwilligerswerk

Werkzaamheden

Vrijwilligers kunnen helpen bij het sportcentrum door jonge kinderen te helpen de sterren van de toekomst te worden, hun zelfvertrouwen op te bouwen en actief te worden en hen aan te moedigen deel te nemen aan teamactiviteiten.

Je hoeft niet heel goed te kunnen sporten om deel te nemen aan dit project. Het is vooral belangrijk dat je het leuk vindt om met de lokale kinderen te sporten.  Ook kunnen vrijwilligers helpen met het uitdelen van maaltijden, Deze jongeren leven meestal van minder dan 1 euro per dag. Daarnaast is het mooi als je de jongeren dingen kunt aanleren zoals discipline en doorzettingsvermogen en het werken in teamverband.

Voorbeeld van een werkdag

Je kunt je dagen zelf indelen. Maar de kinderen sporten meestal ‘ s morgens tussen 06:00 en 08:00 en rond 15:00 uur t/m 18:00 uur. Maar soms ben je natuurlijk ook nog wat tijd kwijt met het voorbereiden van een toernooi of een andere activiteit. Ook is het mogelijk om in de uren die je over hebt te helpen op andere in de buurt gelegen projecten.

 • Vrijwilligerswerk Tanzania met kind op arm
  Qinn en Marthe

  Doordat het zo leuk was op het project en met de andere vrijwilligers hebben we zelfs een weekje verlengd. Als je twijfelt om te gaan zouden we het je zeker aanraden!!! 

 • Frits In Tanzania Vrijwilligerswerk profiel foto
  Frits

  Ik kan iedereen aanraden om hier naar toe te komen. Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad, En ook kon ik heel goed opschieten met het contactpersoon Bovan. 

 • Jordi Vrijwilligerswerk Tanzania profiel foto
  Jordy

  Kortom, als je jezelf open stelt voor nieuwe mensen en een nieuwe cultuur, en als je ‘open-minded’ dit avontuur aan gaat dan ga je gegarandeerd een top tijd tegemoet 😊.

 • Dahnée, Lauren en Michelle profiel foto
  Dahnée, Lauren en Michelle

  Hii! Wij zijn Dahnée, Lauren en Michelle.

  Wij hebben ons eigen project opgezet in Tanzania. Vanuit school zijn wij 6 weken naar het prachtige Tanzania gegaan om ons te laten inspireren door de prachtige cultuur. Dit hebben wij gedaan door het geven en nemen van danslessen. 

 • Thijs Vrijwilligerswerk Tanzania profiel foto
  Thijs

  Ik heb het onwijs naar m’n zin hier en ik kan het iedereen zeker aanraden om naar Tanzania te gaan. Het land is zo anders dan Nederland en dmv de projecten kun je iets aan de mensen hier leren en leer je ook van de mensen hier.

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#EnthousiasteKids
#MaakVriendenVoorHetLeven
#ImpactTanzania

Extra informatie

Locatie van het project

Ervaringen

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page