Veelzijdig community project Tanzania

Kort overzicht

Tanzania
Engels
vanaf 1 week
17+
Vrijwilligershuis
Flexibele aankomst
Geschikt als stage
Ophaalservice
227,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Dit is een geweldig en heel veelzijdig community project die geweldige dingen doet voor de mensen en kinderen in een rustige omgeving net buiten Iringa. Het is een ideaal project voor vrijwilligers die van een rustige omgeving houden en niet alleen maar met jongeren willen zitten. Hier zitten namelijk vrijwilligers van verschillende leeftijden. 

Alle projecten bevinden zich op het terrein van het project dus je kunt lopend naar de meeste projecten. Als je voor een outreach project verder weg moet dan regelt het project het vervoer. Een aantal mooie voorbeelden van dit project: 

Onderwijs:

Onderwijs is een heel belangrijk onderdeel wat dit project nastreeft. Ieder kind moet de mogelijkheid hebben goed onderwijs te volgen. Het staats onderwijs is echter slecht, ongemotiveerde leerkracheten, slecht onderhouden gebouwen en bijna geen lesmateriaal. Dit project heeft daarom in de loop van de 20 jaar dat zij werkzaam zijn in de gemeenschap 4 scholen gesticht. Het school jaar in Tanzania loopt van januari tot december. De Kleuterschool is een school die werkt met de Montessorimethode. Er zijn twee groepen eentje voor de jongere kinderen en één voor de wat oudere kinderen. De leeftijden zijn vanaf 2 ½ jaar tot 6 jaar. Voor iedere groep staan 2 leerkrachten, verder is er een kok die de lunch bereid voor de kinderen.

Werkzaamheden

 • Ideeën uitwisselen
 • Les geven (indien daartoe bevoegd)
 • Extra bijles met kleine groepjes
 • Helpen met koken
 • Brochures maken
 • Zingen, knutselen, spelletjes

Sponsorprogramma Tanzania

HIV/AIDS heeft een hele generatie weggevaagd. Veel ouderen moeten hun kleinkinderen groot zien te brengen of broers en zussen krijgen de kinderen van hun overleden familie leden terwijl zij het zelf vaak ook al moeilijk hebben. Onderwijs in Tanzania is “gratis” d.w.z. aan school betalen de voogden niets maar ze moeten wel voor schooluniformen, schoenen, schriften, pennen en evt. ander leermateriaal zorgen.

Bijna niemand in deze regio heeft een betaalde baan maar leeft van de opbrengst van een “Sjamba” (lapje grond) en dat is geen vetpot.
Voor die weeskinderen (maar ook voor zeer arme ouders) is het sponsorprogramma in het leven geroepen.

In vele landen over de hele wereld zijn mensen bereid gevonden (en worden nog steeds sponsoren gezocht) die één of meerdere kinderen financieel willen helpen. Voor dit programma hebben we 2 vaste mensen in dienst.

Werkzaamheden

 • Helpen bij administratieve werkzaamheden op het sponsorkantoor.
 • (sponsor brieven klaarmaken voor verzending, foto’s maken en doorsturen naar sponsoren, en andere kantoorwerkzaamheden)
 • Mee gaan met het bezoeken van de scholen waar de kinderen geplaatst zijn.
 • Huisbezoeken afleggen (hiervoor hebben we speciale formulieren waarmee je aan de slag kunt. Wel vragen we iedere vrijwilligers thuis in je familie en kennissenkring minimaal € 50 op te halen om minimaal 2 gezinnen te kunnen bezoeken. Voor die € 25 per gezin ga je kijken wat er het hardste nodig is en dat schaf je dan ook aan. Met lege handen aankomen is niet leuk).

Timmerman/meubelmaker/Naaister Tanzania

Studenten uit Tanzania die een timmer of naaiopleiding gevolgd hebben kunnen bij het project ervaring op doen. Tegen een klein salaris kunnen ze in de timmer en naai werkplaats werken en gebruik maken van de gereedschappen/naaimachines.

De timmerlui maken b.v. bedden voor de foster families, tafels en stoelen voor de scholen, kozijnen, deuren en ramen voor de diverse bouwactiviteiten.

De naaisters maken schooluniformen, maken kleding op maat en b.v. tasjes en schorten voor de verkoop aan bezoekers aan het project. Zo kunnen zij geld opzij gaan leggen om later een eigen business op te zetten.

In beide werkplaatsen is een begeleider die de studenten ook b.v. leert hoe ze met hun geld om moeten gaan en een businessplan kunnen maken.

Werkzaamheden

 • Meewerken met de timmerlieden in de werkplaats of op locatie. Twee rechterhanden zijn wel nodig.
 • Evt. de timmerlieden nieuwe technieken aanleren.
 • Hetzelfde geldt voor werken in het naaiatelier.

Bouw en onderhoud 

Voor dit project zijn we ook altijd opzoek naar mensen die goed kunnen klussen. Omdat dit zo'n groot project is is er altijd wat te bouwen te vervangen of te verbeteren. 

Werken in de tuin

Ook kun je bij dit project werken in de tuinen. Dit project zorgt deels voor zijn eigen voedsel dus ook daar kun je heel goed bij helpen.  

 • Vrijwilligerswerk Tanzania met kind op arm
  Qinn en Marthe

  Doordat het zo leuk was op het project en met de andere vrijwilligers hebben we zelfs een weekje verlengd. Als je twijfelt om te gaan zouden we het je zeker aanraden!!! 

 • Frits In Tanzania Vrijwilligerswerk profiel foto
  Frits

  Ik kan iedereen aanraden om hier naar toe te komen. Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad, En ook kon ik heel goed opschieten met het contactpersoon Bovan. 

 • Jordi Vrijwilligerswerk Tanzania profiel foto
  Jordy

  Kortom, als je jezelf open stelt voor nieuwe mensen en een nieuwe cultuur, en als je ‘open-minded’ dit avontuur aan gaat dan ga je gegarandeerd een top tijd tegemoet 😊.

 • Dahnée, Lauren en Michelle profiel foto
  Dahnée, Lauren en Michelle

  Hii! Wij zijn Dahnée, Lauren en Michelle.

  Wij hebben ons eigen project opgezet in Tanzania. Vanuit school zijn wij 6 weken naar het prachtige Tanzania gegaan om ons te laten inspireren door de prachtige cultuur. Dit hebben wij gedaan door het geven en nemen van danslessen. 

 • Thijs Vrijwilligerswerk Tanzania profiel foto
  Thijs

  Ik heb het onwijs naar m’n zin hier en ik kan het iedereen zeker aanraden om naar Tanzania te gaan. Het land is zo anders dan Nederland en dmv de projecten kun je iets aan de mensen hier leren en leer je ook van de mensen hier.

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#EnthousiasteKids
#MaakVriendenVoorHetLeven
#ImpactTanzania

Extra informatie

Locatie van het project

Ervaringen

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page