Kim vrijwilliger op Zanzibar

Nadat ik de opleiding Pedagogiek had afgerond, besloot ik om 4 weken vrijwilligerswerk te gaan doen op Zanzibar! Even ertussenuit voordat ik met het echte werkleven in Nederland begon en wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Na een druk afstudeerjaar vond ik het heerlijk om even alles in Nederland achter te laten en in een compleet andere omgeving te komen.

Vrijwilliger doet vrijwilligerswerk op Zanzibar

Van de drukte die ik gewend was, kwam ik in een land waar de woorden 'pole pole' (rustigaan) regelmatig gezegd werden. Dit was een goede les voor mij, maar het fijne was dat ik naast het 'polo polo' zo hard mogelijk kon proberen te werken bij het schooltje. Zelf zag ik dat als een goede balans. Het was een mooie uitdaging om ondanks de taalbarriƩre en de cultuurkloof aansluiting te vinden bij de kinderen en de leerkrachten.

Ik ben er achter gekomen dat je met een open blik en non-verbale communcatie ontzettend ver kan komen. Zelf vond ik het erg leuk dat er ook nog andere vrijwilligers waren. Daardoor leerde ik in een korte tijd een heleboel leuke mensen kennen. Ook dit is erg leerzaam, want als team werkten wij veel samen en ik denk dat dat het intensief samenwerken in een (nieuw) team en in een nieuwe omgeving met een andere cultuur ervoor zorgt dat je jezelf nog beter leert kennen.

Vrijwilligerswerk op Zanzibar aan het werk

Al helemaal als je verder niemand van je thuisfront in je omgeving hebt. Iets waar je denk ik je hele leven profijt van kan hebben. Naast het werken bij het schooltje had ik de tijd om in de weekenden meer van Zanzibar te ontdekken en ook dat was geweldig!

Het is een prachtig eiland, met lieve mensen en leuke activiteiten.


Ik heb dus een ontzettend fijne, leuke en leerzame tijd gehad en ik zou het iedereen aanraden om dit ook te gaan doen!

~Kim~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page