Romy vrijwilliger Zanzibar

Hoe ben ik erop gekomen om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland? Nou dat zou ik jullie eens vertellen. Het begon allemaal toen ik nog op school zat. Er werd mij toen verteld dat ik 20 weken stage zou kunnen lopen in Spanje. Helaas is dit niet doorgegaan en ben ik zelf op onderzoek uitgegaan, want het bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik ben op internet allerlei websites afgegaan en heb ik verhalen gelezen. Hierdoor kwam ik op de site van Vrijwillig Wereldwijd terecht en heb ik meerdere projecten bekeken. Dit project sprak mij het meest aan en zo is het balletje gaan rollen. Wat ik heel leuk vond was dat er een filmpje bij stond en er ook een filmpje op YouTube staat over het project. Je hebt zo dan toch meer een beeld van waar je terecht gaat komen. Toen ik besloten had het te gaan doen heb ik mij ingeschreven en ben ik naar de informatiedagen gegaan van Vrijwillig Wereldwijd en ben ik naar de voorbereidingstraining gegaan. Alle was geregeld en toen was het bijna zo ver: de dag van vertrek.

Vrijwilligerswerk op Zanzibar bewegen met de kinderen

D-day:

Op 10 november 2019 vertrok ik dan eindelijk voor 5 weken naar Zanzibar voor het More Africa project. Doordat ik in de nacht aankwam op Zanzibar heb ik de 1ste ‘’nacht’’ een hotel genomen waar Ellen mij de volgende dag kwam ophalen. Ik vond het heel fijn dat Ellen mij zelf kwam ophalen, omdat je dan gewoon zeker weet dat alles goed gaat. Wat ik ook heel fijn vond dat er voor mijn vertrek gewoon goed contact was met Ellen en ze je met alle vragen hielp. In de auto op weg naar het project toe heeft ze me het 1 en ander al verteld.

Ik vond de begeleiding gedurende 5 weken echt heel fijn

Dinsdag was mij eerste werkdag met de kinderen. Op de dinsdag en de woensdagen kwamen de peuters en op donderdag t/m zaterdag kwamen de schoolkinderen. Ik heb vooral de fysio kant met de kinderen gedaan en met de schoolkinderen ook nog schrijfwerkjes. Ik vond het heel leuk om te zien hoe ze daar te werk gaan met de kinderen, omdat ik dat persoonlijk niet gewend was.

Op de vrijdagen kwamen er ook acrobaten die met de kinderen een uurtje gingen dansen en trucjes gingen doen. Dit was zo leuk om te zien, omdat je de kinderen echt zag genieten. Wij haalde de kinderen elke dag rond half 9 uur op en brachten ze rond half 1 weer terug. Als je dan terug kwam op het project ging je even wat eten en de volgende dag voorbereiden. Hierna had je tot je avondeten de vrijheid om bijvoorbeeld even naar het strand te gaan wat lekker op loop afstand zit.

Vrijwilligerswerk op Zanzibar Tanzania

Ik vond de begeleiding gedurende 5 weken echt heel fijn, want als er wat was of je had werd je goed geholpen en werd het ook uitgezocht. In de weekenden had ik de vrijheid om te doen wat ik wilde en als ik een excursie wilde gaan doen kon Ellen dat ook regelen. Ik vond dat heel fijn dat Ellen dat stukje kon regelen, omdat je dan gewoon zeker weet dat het goed geregeld is en niet flauwekul is. Je verblijft in het vrijwilligershuis, wat op het zelfde terrein zit als het schooltje voor de kinderen. Op het zelfde terrein zit ook een guesthouse, restaurant en een zwembad. Ik heb echt 5 fantastische weken gehad om dit project en zou het voor geen goud willen missen.

Dus mijn advies als je twijfelt is gewoon doen!  Hoe mooi is het als je zo'n project kunt ondersteunen, want alle hulp is hard nodig.

~ Romy ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page