Stephanie vrijwilligerswerk Zanzibar

Al vaker heb ik het idee gehad om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar het kwam er nooit van. Tot nu!

Vanaf het moment dat ik voet zette op Tanzaniaanse bodem, totdat ik weer in het vliegtuig naar huis zat, heb ik genoten van dit avontuur in een compleet andere cultuur.

Via Vrijwillig Wereldwijd kwam ik in aanraking met het mooie project op Zanzibar ‘dagbesteding voor kinderen met een beperking’ en dat op een prachtig eiland.

Stephanie vrijwilliger op Zanzibar

Vanaf het moment dat ik voet zette op Tanzaniaanse bodem, totdat ik weer in het vliegtuig naar huis zat, heb ik genoten van dit avontuur in een compleet andere cultuur. Ik verbleef in een bungalow op het terrein van het project, wat opgezet is door de Nederlandse Ellen. Ik ben opgeleid tot arts en in Nederland ook werkzaam met kinderen met een beperking, maar ik wilde juist mijn steentje bijdragen op een minder medische manier. Ellen heeft mij hier helemaal vrij in gelaten en mij laten meedraaien op de school. Ik heb nieuwe lessen gemaakt, creatieve activiteiten verzorgd, portret- en familiefoto’s gemaakt, de juffen Engels geleerd (en zij mij Swahili), maar bovenal geprobeerd om deze kinderen elke dag weer met plezier naar huis te laten gaan.

Vrijwilligerswerk op Zanzibar leuke foto's

Deze ervaring heeft mij op verschillende manieren rijker gemaakt, maar eenmaal terug in Nederland merk ik dat vooral het vermogen om te kunnen relativeren enorm waardevol is.

sfeer fotos van Zanzibar tijdens het vrijwilligerswerk

Ik heb schrijnende situaties meegemaakt, maar ook gezien hoe vriendelijk en behulpzaam de lokale bevolking is. Ik heb het primitieve leven in de dorpjes gezien, maar ook de mooiste plekken van dit tropische eiland bezocht. Ik heb me verbaasd over hoe deze kinderen omgaan met hun beperking, hoe optimistisch ze zijn en hoe blij ze zijn dat ze elke dag weer bij dit project naar school kunnen. Een prachtig project, waar ik hopelijk mijn steentje aan heb kunnen bijdragen.

Vrijwilligerswerk op Zanzibar met de kinderen zwemmen

Deze ervaring heeft mij op verschillende manieren rijker gemaakt, maar eenmaal terug in Nederland merk ik dat vooral het vermogen om te kunnen relativeren enorm waardevol is. Ik kan het iedereen adviseren om een keer als vrijwilliger aan zo’n project mee te werken. Het was voor mij een onvergetelijk mooi avontuur. Dank aan Ellen en Vrijwillig Wereldwijd.

~Stephanie~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page