Vrijwilligerswerk in Albanië.

Wil jij aan de slag in Albanië? Vrijwillig Wereldwijd ondersteunt twee projecten en we zijn hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten in Albanië. Door het doen van vrijwilligerswerk draag je niet alleen je steentje bij aan een betere wereld, maar je leert ook een cultuur van een andere kant kennen. Heb jij zin in een onvergetelijk avontuur?

vrijwilligerswerk AlbanieAlbanië ligt aan de Adriatische Zee en grenst aan de landen Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland. De hoofdstad is Tirana en in het land wonen ruim drie miljoen mensen. De officiële taal is Albanees maar er wordt ook Grieks en Macedonisch gesproken. Albanië is een prachtig land dat uit twee delen bestaat: het lage kustland en het bergachtige binnenland. Je kunt hier als vrijwilliger je ogen uitkijken in de natuur en genieten van de landschappen. Het klimaat is, afhankelijk van de periode die je gaat, aangenaam.

In Albanië kun je aan de slag op een van de twee projecten die Vrijwillig Wereldwijd ondersteunt. In de buurt van de hoofdstad van Albanië, Tirana, is het Children’s Community Centre gevestigd. Dit project verwelkomt kinderen uit verschillende gebieden aan de rand van Tirana. We hebben het dan vooral over Roma en Egyptische minderheden, straatkinderen en kinderen die risico lopen op uitbuiting. Veel van deze families zijn uit het noorden van Albanië naar Tirana verhuisd om een baan te vinden en een beter leven op te bouwen. Er zijn tussen de 40 en 50 kinderen die naar het centrum gaan en op leeftijd verdeeld in twee groepen. De kinderen gaan naar het centrum om huiswerk te doen, les te krijgen, leuke activiteiten te doen en mee te eten met de groep. Dit project is op zoek naar creatieve, meelevende vrijwilligers die het leuk vinden om te werken met kinderen en hen te helpen met huiswerk of leuke activiteiten met ze te doen. Daarnaast kun je meehelpen in de keuken. Er is genoeg te doen dus!

vrijwilligerswerk in Albanië

In het andere project staan dieren centraal en zij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers met een hart voor dieren. In het dierenopvangcentrum in Tirana worden zieke, gewonde en bedreigde diersoorten uit de omgeving van Tirana opgevangen. Helaas gebeuren er dagelijks gruwelijke incidenten waar gewonde, zieke en/of mishandelde dieren directe zorg nodig hebben. De opvang zorgt voor deze dieren en geeft deze dieren een veilige plek met alle hulp die ze nodig hebben. De katten in het hoofdgebouw met toegang tot een buitenverblijf. De honden worden opgevangen in kennels met stro bedekte vloeren. Ook zij hebben ruimte om te bewegen. Deze ruimte is echter gelimiteerd en de opvang moet dringend uitbreiden. Er worden ongeveer 200 dieren opgevangen die elke dag zorg nodig hebben. Jouw hulp is dus enorm welkom! Je kunt helpen met verschillende activiteiten zoals het voeren en verzorgen van de dieren en het schoonmaken en onderhouden van de verblijven. Ben je dierenarts? Dan ben je van harte welkom om de gewonde of zieke dieren te helpen. Omdat er geen steun is vanuit de overheid draait de opvang geheel op donaties van sponsoren en op hulp van internationale vrijwilligers zoals jij. Jouw hulp wordt enorm gewaardeerd.

Vrijwillig Wereldwijd in Albanië

De projecten bevinden zich in de nabijheid van Tirana, de hoofdstad van Albanië. In deze stad zal je ook verblijven in een vrijwilligershuis. Onze contactpersoon Altin staat zeven dagen in de week, 24 uur per dag voor je klaar.

Nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk in Albanië? Maak dan online een vrijblijvende afspraak met een van onze medewerkers en wij kunnen antwoord geven op al jouw vragen en kijken naar de eventuele mogelijkheden. We helpen je graag verder!