Vrijwilligerswerk Suriname

Aan de slag als vrijwilliger in een ontwikkelingsland, maar toch je eigen taal spreken? Dan is Suriname vast en zeker iets voor jou! Het prachtige Suriname ligt aan de kust in het noorden van Zuid-Amerika. De hoofdstad is Paramaribo met circa 240.000 inwoners. De officiële taal in Suriname is Nederlands. Op die manier is het voor de Nederlandse en Belgische vrijwilligers makkelijk om te communiceren met de plaatselijke bevolking.

Het overgrote deel van Suriname (circa 80%) bestaat uit tropisch regenwoud. Daarmee is Suriname een van de bosrijkste landen ter wereld. Deze regenwouden zijn zeker een bezoek waard. Vanuit Paramaribo bereik je makkelijk en snel het natuurreservaat Brownsberg. Ontdek daar de bijzondere flora en fauna van het land als het Brokopondomeer en enkele mooie watervallen. Behalve de natuur is de Surinaamse cultuur net zo mooi en bijzonder. De kleurrijke cultuur heeft Suriname te danken aan de verschillende bevolkingsgroepen als Javanen, Indianen en Chinezen die allemaal in hetzelfde gebied leven. Deze multiculturele samenleving brengt een mix van unieke culturen en tradities met zich mee. Door middel van vrijwilligerswerk krijg jij de kans om deze mooie culturen en tradities van dichtbij te leren kennen en te ontdekken.

Een groot deel van de bevolking in Suriname leeft onder de armoede grens. Zij moeten van een laag salaris per dag rondkomen en goede scholing is voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. Om die reden steunt Vrijwillig Wereldwijd een aantal vrijwilligersprojecten met als doel bij te dragen aan een betere wereld. De projecten verschillen van het verzorgen van (gehandicapten) kinderen tot het meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden in een dierentuin. Een overzicht van alle projecten vind je op onze website (zie kader links).

vrijwilligerswerk_suriname_zuid_amerika

Vrijwillig Wereldwijd in Suriname

In Suriname zul je worden begeleidt door onze contactpersoon. Zij zal de vrijwilligers begeleiden tijdens de projecten en zaken regelen zoals de ophaalservice vanaf het vliegveld. Zij staat 24/7 voor je klaar en helpt waar nodig. Zo kan ze je bijvoorbeeld helpen met het boeken van leuke uitstapjes die vrijwilligers maken in het weekend. Er is immers genoeg te zien en te beleven in Suriname en ons contactpersoon weet als geen ander welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen.

De invulling van jouw verblijf kun je voor een groot deel zelf bepalen. Ben jij een beetje avontuurlijk ingesteld en wil je de cultuur echt van dichtbij leren kennen en ontdekken? Verblijf dan bij een van onze gastgezinnen. Hier beschik je over een eigen kamer die op slot kan en er is plek voor één of meerdere vrijwilligers (je bent dus niet per definitie alleen). Het gastgezin heeft ervaring met buitenlandse vrijwilligers en houdt dus rekening met eventuele cultuurverschillen. Zij zullen jou met open armen ontvangen en zorgen dat je er snel thuis voelt. Je kunt er ook voor kiezen om te verblijven in een guest house samen met andere vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk in Suriname is mogelijk vanaf 3 weken. Het biedt je de unieke kans om jezelf te ontwikkelen en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Interesse gekregen in vrijwilligerswerk in Suriname? Maak dan online een vrijblijvende afspraak (kosteloos) via Skype of op kantoor met een van onze medewerkers. Zij kunnen antwoord geven op al jouw vragen en kijken naar de eventuele mogelijkheden.


Ervaringen Suriname

Stage in het prachtig Suriname

Heyy, ik ben Luna te Pas 19 jaar. Ik zit hier thuis op de bank met een dikke deken over m,n benen. Want al is het hi ...

Als logopedist naar Suriname

De behoefte om meer te reizen wilde ik graag meer inhoud geven. Mijn nieuwsgierigheid bleef om mijn beroep als logop ...

Vrijwilligerswerk in Suriname

Annemiek de Groot 24 jaar Op donderdag 7 mei 2015 was het zover, ik begon aan mijn Suriname avontuur! Acht weken all ...