Eco-leer centrum voor Permakultuur + onderwijs

 • Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk in de natuur
 • Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk met kindje
 • Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk entree
 • Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk boom planten
 • Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk muurtje bouwen
 • Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk relaxen
 • Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk perma
 • Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk bouwen
 • Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk samen

Kort overzicht

Thailand
Engels
vanaf 1 week
17+
Vrijwilligershuis
Inbegrepen
Flexibele aankomst
Geschikt als stage
Ophaalservice
180,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Dit avontuurlijke eco-project biedt jou de mogelijkheid om deel te nemen aan een ambitieus agro-ecologisch initiatief in het noordoosten van Thailand. Gelegen aan de rand van een weelderige jungle, omarmt dit project een gezellige en inspirerende sfeer waarin je samen met andere internationale vrijwilligers hands-on kunt leren over permacultuur, duurzame voedselsystemen, ecodorp ontwerp en het behoud van biodiversiteit.

Als vrijwilliger zul je dagelijks meewerken in de groentetuin en het voedselbos, waar je praktische ervaring opdoet. Daarnaast krijg je de kans om deel te nemen aan natuurlijke bouwprojecten en het maken van natuurlijke producten zoals etherische oliën en zeep. De eco-ashram organiseert ook dagelijkse yoga- en meditatiesessies voor degenen die dat willen. En als kers op de taart zijn er regelmatig avondactiviteiten zoals dans, thee roosteren bij het kampvuur en spelletjes, waar vrijwilligers graag met elkaar van genieten.

Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk

Het aantal vrijwilligers varieert van drie tot vijfentwintig en de werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur. Op woensdagnamiddag en in het weekend heb je vrije tijd. Dit geeft je de mogelijkheid om lokale marktjes te bezoeken, te genieten van adembenemende zonsondergangen boven rijstvelden en meren, avontuurlijke wandelingen te maken of zelfs een weekendtrip te plannen naar de bruisende stadjes Udon Thani en Nong Khai. Het historische Phu Phra Bat, het beeldenpark van Sala Keoku en het kleurrijke Red Lotus Lake liggen allemaal op slechts een uur rijden van de boerderij.

Ons eco-project is opgericht in 2013 als reactie op de klimaatcrisis en de achteruitgang van biodiversiteit. We zijn toegewijd aan het creëren van een vreedzaam, vreugdevol en betekenisvol leven, waarbij we ons volledige potentieel kunnen benutten zonder de natuur op te offeren. We geloven dat het essentieel is om te leren hoe we ecosystemen kunnen behouden en daarom onderzoeken en demonstreren we ondersteunende praktijken, innovaties en geschikte technologieën die ons helpen een regeneratieve levensstijl te leiden in plaats van een destructieve.

Onze praktijken omvatten regeneratieve en boslandbouw, het aanvullen van waterbronnen, bouwen met natuurlijke en gerecyclede materialen, eco-afvoersystemen, hergebruik van grijs water en het behoud van wildreservaten.

Naast het ecologische aspect hechten we ook waarde aan gemeenschapsleven. In onze ashram vormen we een hechte gemeenschap waarin we dagelijks streven naar een evenwicht tussen intellectuele, emotionele en praktische activiteiten. Natuurverbondenheid en diepe ecologie staan centraal in ons denken en handelen.

Naast de mogelijkheden op het project, bieden we ook de unieke kans om onderwijs te geven op de lokale school. De kinderen van de eigenaars van dit project zitten op deze school. Het is slechts 5 minuten fietsen vanaf het project, dus je kunt gemakkelijk heen en weer reizen. Dit geeft je de mogelijkheid om een combinatie te maken van het werken aan ons project en het bijdragen aan de educatie van de lokale kinderen.

Elke dag besteden we ook tijd aan yoga, meditatie en dans om mindfulness in ons leven te brengen en gezond te blijven.

We werken nauw samen met de lokale school en gemeenschap, waardoor vrijwilligers de kans krijgen om in contact te komen met de lokale bevolking en een waardevolle bijdrage te leveren aan de educatieve behoeften van de kinderen.

Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk boom planten

Doe mee!

Door deel te nemen aan ons project word je verwelkomd als lid van onze gemeenschap. We vragen je om de eerste week deel te nemen aan onze "Ecovillage lifestyle experience week". Tijdens deze workshop krijg je een uitgebreide kennismaking met het gemeenschapsleven en leer je over de ecologische, sociale, culturele en economische aspecten van een ecodorp. Je maakt kennis met de andere vrijwilligers en leert meer over onze ethiek, waarden, de boerderij en de verschillende activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Je krijgt ook een uitgebreide introductie in permacultuur, natuurlijk bouwen en tuinieren. Na deze introductieweek ben je volledig voorbereid om als vrijwilliger aan de slag te gaan op de boerderij. We nemen de tijd om samen met jou een activiteit te vinden waarin je je gelukkig en nuttig kunt voelen.

Sluit je aan bij ons en maak deel uit van een familie die zich inzet voor de voedselsoevereiniteit van morgen. Door bewustzijn te verspreiden over ecologie en een positieve impact te creëren, kun je meebouwen aan een duurzamere toekomst.

Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk klussen

Werkzaamheden

Vrijwilligers helpen dagelijks mee op het land in de groentetuin, voedselbos, met natuurlijk bouwen en onderhoud van de gebouwen, maken van natuurlijke producten zoals essentiele olie. De activiteiten hangen af van het seizoen en wat de prioriteit heeft. Mocht je graag helpen op de school kan dat dus ook en kun je helpen met het onderwijs en sport en spel.

Eco-leer centrum voor Permakultuur en onderwijs in Thailand vrijwilligerswerk aan het werk

Voorbeeld van een werkdag

In de eerste week van aankomst doe je mee aan de Ecovillage Lifestyle Experience Week. Deze week is een soort van workshop en geeft je de ervaring hoe het is om in een gemeenschap te wonen en een Ecodorpen Leefstijl te leiden.

Deze week is een combinatie van theorie, leuke praktische hands-on activiteiten waar we meer over permakultuur leren en met dagelijkse  yoga & meditatie. Daarnaast zijn er soms activiteiten in de avond zoals dans, een vuurcirkel en andere leuke bezigheden die de deelnemers willen delen.

Ga je helpen op de school werken zien je werkzaamheden er natuurlijk anders uit. Je kunt ook een combinatie maken van beide projecten.

 • Caroline vrijwilliger Thailand met de kinderen aan het kleuren
  Caroline

  Ik voor het eerst in 52 jaar alleen op reis. Ik begon mijn reis met twee weken vrijwilligerswerk in Thailand. Het was een geweldige ervaring! 

 • Naomi vrijwilligerswerk in Thailand met de kinderen
  Naomi

  Als je op zoek bent naar een gevarieerd project waarbij je echt opgenomen word door de locals. Kies dan vooral voor het Social Project in Thailand. Hier zal je zeker geen spijt van krijgen!

 • Irene vrijwilliger Thailand kind op rug
  Irene

  Ik ben 6 maanden solo gaan reizen door Zuid-Oost Azië. Omdat ik het best spannend vond om alleen te gaan besloot ik dat ik eerst 2 maanden vrijwilligerswerk wilde gaan doen.

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#MaakVriendenVoorHetLeven
#Onderwijs
#ImpactThailand
#Natuur

Extra informatie

Locatie van het project

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page