Sealife | Schildpaddenproject Guatemala

 • Schildpaddenproject Guatemala
 • Schildpaddenproject Guatemala mooie foto
 • Schildpaddenproject Guatemala huisvesting
 • Schildpaddenproject Guatemala onderwijs
 • Schildpaddenproject Guatemala informatie
 • Schildpaddenproject Guatemala onderweg
 • Schildpaddenproject Guatemala aan het werk

Kort overzicht

Guatemala
Spaans
vanaf 1 week
17+
Gastgezin
Inbegrepen
Flexibele aankomst
Geschikt als stage
Ophaalservice
268,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Dit project aan de kust van de Stille oceaan houdt zich bezig met het dier- en natuurbehoud in de regio el Hawaii. Deze regio is een beschermd gebied en het project helpt de communities in de omgeving om het gebied te beschermen zodat het nog vele generaties blijft bestaan. Er zijn verschillende onderdelen op het project waar je als vrijwilliger een bijdrage aan kan leveren.

Schildpadden

Het centrum opereert de meest productieve broederij van Guatemala. Jaarlijks worden er tot wel 40.000 eieren verzameld van dwergschildpadden en lederschildpadden.

Afhankelijk van de periode kun je denken aan de volgende werkzaamheden bij de schilpadden. Tijdens het legseizoen (juni – oktober) ga je nachtpatrouilles lopen op het strand om op zoek te gaan naar nestelende schildpadden. Je verzamelt de eieren en begraaft ze in de broeierij. Tussen half juli en december kun je helpen om de kleintjes weer vrij te laten op het strand.

Voortplanting van brilkaaimannen en groene leguanen

Wegens het verlies van habitat en de onhoudbare jacht op deze dieren, fokt het project de twee soorten om uiteindelijk vrij te laten in het mangrove bos.

Ooit waren krokodillen en andere dieren in overvloed aanwezig aan de zuidkust maar door de jacht en verlies van habitat verdwijnen deze dieren snel. De kaaimannen en leguanen worden gefokt op het terrein van het park en de nakomelingen worden uitgezet in de nabijgelegen magroven. Als vrijwilliger help je met het voeden en de zorg van de kaaimannen en leguanen.

Milieu educatie

Het centrum organiseert educatieve activiteiten zoals lezingen over afval, ecologie en bedreigde diersoorten. Daarnaast organiseren ze interactive activiteiten zoals ‘beach clean-ups’ en babyschildpadden vrijlaat ‘races’ voor lokale scholen.

Je kunt als vrijwilliger assisteren bij het organiseren en uitvoeren van alle activiteiten die worden georganiseerd rondom milieu educatie. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld lessen geven en het ontwikkelen van programma’s.

Mangrove bescherming en – herbebossing

Er wordt gewerkt aan een beschermd mangrovebos van 3500 hectare.

Ben jij begaan met dieren en natuur en wil je graag je steentje bijdragen aan het behoud van de prachtige kusten van Guatemala? Dan is dit het project voor jou!

De mangrove bossen worden continue bedreigd door illegale boskapping en bosbranden zodat er meer ruimte ontstaat voor vee. Als vrijwilliger help je met de herbebossingsactiviteiten in samenwerking met lokale scholen en natuurbehoud organisaties.

Community projecten

De succesverhalen van ander schilpaddenprojecten over de hele wereld laten zien dat de sleutel tot succes ligt in het samenwerken met de lokale communities. Dit geldt vooral in een land zoals Guatemala waar de middelen en / of de wil van de autoriteiten ontbreken om strengere maatregelen op te leggen om de dieren en gebieden in stand te houden. Als vrijwilliger help je de medewerkers met de samenwerking met de communities.

Schildpadden wildlife project in Guatemala

Voorbeeld van een werkdag

Rond 7.30u start je dag met het ontbijt waarna je om 8.00u begint met het werk. Je gaat aan de slag met de werkzaamheden van de dag, afhankelijk waar je wordt ingedeeld of waar je voor kiest. Er zijn ook altijd klusjes zoals schoonmaken, harken, planten water geven, dieren en vogels verzorgen en reparaties/onderhoud die in de ochtend gedaan worden.

De lunch is ongeveer van 12.30u tot 14.00u. In de middag is het over het algemeen wat rustiger. Het avondeten is tussen 19.00u en 20.00u.

 • Mijs vrijwilliger in Guatemala mooie foto kinderen in doos
  Mijs vrijwilliger in Guatemala

  Het heeft mij doen inzien hoeveel hulp er nodig is op ieder klein plekje op de wereld.

 • Anouk in Guatemala schildpad
  Anouk in Guatemala

  Als je in de juiste tijd gaat zie je bijna elke dag wel baby schildpadjes die je dan mag vrijlaten op het strand wat echt super schattig is!

 • Marleen vrijwilliger in Guatemala mooie foto
  Marleen in Guatamala

  Met name het vrijwilligerswerk ga ik missen!!!

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#MaakVriendenVoorHetLeven
#Spaans
#ImpactGuatemala
#Wildlife

Extra informatie

Locatie van het project

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page