Vrijwilligerswerk in Sri Lanka

Wil jij vrijwilligerswerk doen in Sri Lanka? Het prachtige eiland Sri Lanka is gelegen in de Indische Oceaan, iets ten zuiden van India.

vrijwilligerswerk In Srilanka

Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België tezamen. Dit maakt het land heel makkelijk te bereizen. Ondanks dat het land niet heel erg groot is is het wel heel erg divers. Natuurlijk heeft Sri Lanka prachtige kusten maar ook vind je hier oerwouden, woestijn gebieden, koraalriffen, bergen en mooie uitzichten over de thee plantages. Ook heb je heel veel wildlife in Sri Lanka, je vindt hier o.a. olifanten, walvissen, luipaarden en apen. Het is niet voor niets dat Sri Lanka een favoriete vakantie bestemming is voor veel mensen. Toch Heeft Sri Lanka ook te maken gehad met een jarenlang durende burger oorlog van (1983 t/m 2009) veel overstromingen en natuurlijk de Tsunami in 2004. Hier zie je nog duidelijk de effecten van.

Vrijwillig Wereldwijd in Sri Lanka

Sri Lanka is een ontwikkelingsland waar nog ongeveer een kwart van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Dus naast dat Sri Lanka een mooi vakantieland is, is er ook nog veel te doen.

vrijwilligerswerk Sri Lanka

Vrijwillig Wereldwijd ondersteunt hier verschillende projecten. Zo kun je bijvoorbeeld ondersteunen op een boeddhistische kleuterschool en helpen met het onderwijs. Ook kun je helpen met een heel mooi schildpadden project wat weer helemaal opnieuw is opgebouwd na de Tsunami in 2004. Stage lopen in een ziekenhuis in Sri Lanka behoort ook tot de mogelijkheden. We ondersteunen zowel een ziekenhuis van de overheid als een privé ziekenhuis. Hier zitten grote verschillen in. Maar ook helpen we een blinde en doven project. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden.

Wil je graag meer weten over de projecten en de mogelijkheden kijk dan even bij het kopje projecten.