Vrijwilligerswerk Zanzibar

Wil jij graag vrijwilligerswerk gaan doen in Afrika? Dan ben je van harte welkom op het unieke vrijwilligersproject op het prachtige Zanzibar. Hier kun je aan de slag bij het Zanzibar Center dat kinderen en jongeren met speciale behoeften ondersteunt door middel van individuele zorg, therapie, dagactiviteiten en medische hulp. Ben jij klaar voor een onvergetelijke ervaring?

 

Zanzibar ligt ongeveer 25-50 km ten oosten van de kust van Tanzania in de Indische Oceaan. Het eiland staat bekend om haar parelwitte stranden met palmbomen en de vele kruiden, specerijen en fruitsoorten die er groeien. Daarnaast is Zanzibar dé plek voor snorkel- en duikliefhebbers vanwege de vele vissoorten en koraalriffen. Stone Town is het oude centrum van de hoofdstad en bestaat uit smalle straatjes, winkeltjes, bazaars en moskeeën. De architectuur van deze oude stad is een mix van verschillende culturen als Arabisch, Perzisch, Indisch en Europees. Niet voor niets staat Stone Town op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Helaas is het beeld van parelwitte stranden en azuurblauwe zee vaak het enige beeld dat mensen hebben van Zanzibar. Want meer dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens en is goed onderwijs niet altijd vanzelfsprekend. Vrijwilligers zijn hier dus hard nodig! En door middel van vrijwilligerswerk draag je niet alleen bij aan een betere wereld, maar leer je ook van dichtbij een andere cultuur kennen.

vrijwilligerswerk op zanzibar

Vrijwillig Wereldwijd in Zanzibar

Vrijwilligerswerk doen kost enige tijd en goede organisatie. Daarom dat wij van Vrijwillig Wereldwijd jou een hoop werk uit handen nemen. Zo zorgen wij er onder andere voor dat jij een plek krijgt op het project en op en top bent voorbereid op jouw grote reis. Daarnaast zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte is van jouw komst wat betreft verblijf en begeleiding.

Want behalve begeleiding in Nederland en België regelen wij ook goede en persoonlijke begeleiding in Zanzibar. De contactpersoon in Zanzibar is Ellen en zij zal jou begeleiden gedurende de vrijwilligersperiode. Ellen heeft zelf social studies gestudeerd en kan eventueel studenten begeleiden die op zoek zijn naar een sociale stageplek. Daarnaast regelt Ellen onder andere de ophaalservice vanaf het vliegveld en maakt ze je wegwijs op het project. Ellen staat 24/7 voor je klaar en helpt waar nodig. Zo kan ze je bijvoorbeeld helpen met het boeken van leuke uitstapjes in het weekend. Zij weet als geen ander de leuke plekjes op Zanzibar en de bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen.

Het project waar jij aan de slag gaat als vrijwilliger is het Zanzibar Center. Hier zal je werken met kinderen met speciale behoeften, zoals kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.  Op veel plekken in Oost Afrika denkt men dat gehandicapte kinderen bezeten zijn door de duivel en worden daardoor afgesloten van de buitenwereld. Vrijwilligers hebben samen met Ellen al gezorgd voor een stuk bewustwording bij veel gezinnen. De kinderen krijgen op de dagbesteding verschillende therapieën en een nuttige invulling van de dag. Vrijwilligers zijn hard nodig om deze kinderen en jongeren te helpen zodat zij kans hebben op een betere toekomst. Vrijwilligerswerk in Zanzibar is al mogelijk vanaf vier weken.

Tijdens jouw vrijwilligersperiode zal je verblijven op het project. Hier zal je een kamer met badkamer delen met een andere vrijwilliger. Er is op het project maar plek voor 8 à 9 vrijwilligers, dus wees er snel bij voordat het vol is.

Nieuwsgierig geworden naar het Zanzibar Center en wil je graag meer informatie? Maak dan snel online een vrijblijvende afspraak met een van onze medewerkers. Samen kunnen wij kijken naar de mogelijkheden en antwoord geven op al jouw vragen.


Ervaringen Zanzibar

Gehandicaptenzorg in Afrika

Het is nu, juni 2017, al weer ruim twee maanden geleden dat ik het spannende avontuur aan ging dat uiteindelijk de b ...

Vrijwilligerswerk op Zanzibar

Omdat ik enorm van reizen houd en graag in contact met mensen ben, heb ik er voor gekozen om vrijwilligerswerk te ga ...