Special needs dagbesteding voor kinderen

Kort overzicht

Zanzibar
Engels
vanaf 4 weken
17+
Vrijwilligershuis
Elke maandag
Geschikt als stage
Ophaalservice
216,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Het Zanzibar project is de enige speciale school voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking op Zanzibar. Alle vrijwilligers werken van dinsdag t/m zaterdag mee op het project. Het Zanzibar project werkt met drie groepen; de schoolgroep, de peutergroep en de fysiogroep. Alle vrijwilligers worden verdeeld onder de verschillende groepen en rouleren per dag al naar gelang interesse en plek.

Zanzibar vrijwilligerswerk met kinderen

Werkzaamheden

Vrijwilligers doen de lesjes van de kinderen, begeleiden de kinderen tijdens de creatieve activiteit, rekenen en schrijven met de kinderen en leren de kinderen sociale vaardigheden aan. Bij het Zanzibar project is het zeker niet zo dat je als vrijwilliger de hele dag bezig bent met kindjes knuffelen, maar ga je echt aan de slag en ben je bezig met de kinderen.

Voorbeeld van een werkdag

De vrijwilligers ontbijten gezamenlijk om 8.00u waarna de school wordt klaargezet. Om 8.45u worden de kinderen door de vrijwilligers en projectleider opgehaald. De school duurt tot 13.00u waarna de kinderen ook weer naar huis gebracht worden. Na de lunch wordt iedere dag gerapporteerd door de vrijwilligers. De kinderen hebben namelijk allemaal hun eigen doelen waar iedere dag op gerapporteerd wordt. Op deze manier wordt dagelijks de voortgang bijgehouden. Aan het eind van iedere maand wordt geëvalueerd op de doelen.

Vrijwilligerswerk Zanzibar project met kinderen met een beperking

Aan het eind van ieder kwartaal vindt er een eindevaluatie plaats waarbij gekeken wordt of de doelen kunnen worden aangepast of niet. Na de rapportages worden de lessen voor de volgende dag voorbereid. Denk hierbij aan schrijf en rekenwerkjes en de dagelijkse creatieve activiteit. Wanneer er tijd is (dit is dus niet dagelijks!) kun je als vrijwilliger tussen 16.00u en 18.00u naar het strand of naar het dorpje. Om 18.00u is er avondeten en wordt iedereen geacht binnen te zijn. Na het avondeten blijft iedereen op het terrein van het Zanzibar project. In het weekend (van zaterdag middag tot maandagavond) kunnen alle vrijwilligers uitstapjes doen. Ellen, de projectleider, kan deze allemaal voor je regelen.

 • Stephanie vrijwilliger Zanzibar profiel foto
  Stephanie

  Deze ervaring heeft mij op verschillende manieren rijker gemaakt, maar eenmaal terug in Nederland merk ik dat vooral het vermogen om te kunnen relativeren enorm waardevol is.

 • Kim Zanzibar profiel foto
  Kim

  Ik heb een ontzettend fijne, leuke en leerzame tijd gehad en ik zou het iedereen aanraden om dit ook te gaan doen!

 • Romy vrijwilliger Zanzibar profiel foto!
  Romy

  Ik vond de begeleiding gedurende 5 weken echt heel fijn. Dus mijn advies als je twijfelt is gewoon doen!  Hoe mooi is het als je zo'n project kunt ondersteunen, want alle hulp is hard nodig. 

 • Vrijwilligerswerk Zanzibar profiel foto
  Dorien

  Met tranen in mijn ogen heb ik afscheid genomen en mijzelf de belofte gemaakt dat ik ooit nog eens terugkom op dit prachtige project.

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#EnthousiasteKids
#MaakVriendenVoorHetLeven
#ImpactZanzibar

Extra informatie

Locatie van het project

Ervaringen

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page