Vrijwilligerswerk in Peru 

Wil jij vrijwilligerswerk gaan doen in Peru? Dat kan bij Vrijwillig Wereldwijd! Peru ligt in aan de westkust van Zuid-Amerika en heeft ongeveer 30,4 miljoen inwoners waarvan de grote meerderheid bestaat uit Indianen en Mestiezen. De officiële taal in Peru is Spaans. Het is daarom een geweldige bestemming om vrijwilligerswerk te doen en tegelijk een nieuwe taal te leren. Je kunt vooraf bijvoorbeeld 4 weken naar een goede talenschool, daarna spreek je de basis Spaans en kun je op elk project terecht. Ook zijn er projecten mogelijk waar je zonder de basis Spaans direct terecht kunt en dan ’s morgens Spaanse les kunt krijgen.

Peru is een land met een rijke geschiedenis die nog hedendaags is terug te vinden. Het bekendste voorbeeld is wel de stad Machu Picchu van de Inca-beschaving in het zuiden van Peru. Deze prachtige stad is door een hoogte van ongeveer 2400 meter nooit gevonden door de Spanjaarden en daardoor niet verwoest. Jaarlijks trekt Machu Picchu vele toeristen en is niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de overweldigende natuur van Peru is de moeite waard. De grote diversiteit en flora en fauna maken dit land tot een unieke plek op aarde. Peru heeft veel nationale parken om de biodiversiteit te beschermen. Een van de bekendste en grootste is het nationale park van Manú. Ook dit natuurreservaat staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door het hoogteverschil van 150 tot ruim 4000 meter zijn er in het nationale park bijna alle ecologische zones van Peru aanwezig met meer dan duizend verschillende soorten planten en dieren.

Jouw hulp in Peru is hard nodig want circa de helft van de bevolking leeft in armoede. De projecten die Vrijwillig Wereldwijd steunt bevinden zich allemaal in de stad Cusco in het zuiden van Peru. Deze stad ligt niet ver van Machu Picchu en ontwikkelde zich daardoor tot een belangrijk toeristisch centrum in Peru. De vrijwilligersprojecten verschillen van het meehelpen op een zorgboerderij tot lesgeven aan kinderen op een basisschool. Voor meer informatie over de verschillende projecten zie onze website (in het kader links).

vrijwilligerswerk_peru_zuid-amerika

Vrijwillig Wereldwijd in Peru

Vrijwillig Wereldwijd zorgt er voor dat jij geplaatst kan worden op een van de vrijwilligersprojecten in Peru. Daarnaast stellen wij iedereen op de hoogte van jouw komst zodat onder andere jouw verblijf en begeleiding geregeld kan worden. Want behalve begeleiding in Nederland en België, krijgen vrijwilligers ook goede en persoonlijke begeleiding in Peru.

De contactpersoon in Peru is Erica en zij begeleidt alle vrijwilligers tijdens de gehele vrijwilligersperiode. Ze regelt zaken als de ophaalservice vanaf het vliegtuig en onderhoudt plaatselijk de contacten met de projecten. Ze staat 24/7 voor je klaar en helpt waar nodig. Ook kan zij jou helpen met het boeken van leuke uitstapje die je in het weekend kan ondernemen met de andere vrijwilligers. Want in de omgeving van Cusco is genoeg te zien en te beleven.

Vrijwilligerswerk in Peru is al mogelijk vanaf 4 weken. Je hebt dan de keuze uit een gastgezin of een zorgboerderij waar je zult verblijven. In beide gevallen krijg je de unieke kans om de Peruaanse cultuur en levensstijl van dichtbij te leren kennen. In het gastgezin krijg je een eigen kamer die op slot kan en is er plek voor minimaal één of meerdere vrijwilligers. Op die manier verblijf je daar niet per definitie alleen (we kunnen eventueel een reismaatje voor je regelen). Het gastgezin is gewend aan buitenlandse vrijwilligers en zullen jou met open armen ontvangen.

Zoals hierboven al is vermeld, raden we aan om eerst vier weken Spaanse les te volgen als je nog geen Spaans spreekt. Spaans is namelijk een belangrijk onderdeel van het vrijwilligerswerk en dien je goed onder te knie te hebben om voldoende op de projecten mee te draaien. Vrijwillig Wereldwijd werkt samen met een lokale talenschool waar je in totaal 20 uur per week Spaanse taalles krijgt. Je kennis kun op de projecten gelijk in praktijk brengen, wat veel voordeel oplevert in vergelijking met een Spaanse taalcursus in Nederland.

Nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk in Peru? Maak dan online een vrijblijvende afspraak met een van de medewerkers van Vrijwillig Wereldwijd.


Ervaringen Peru

Basisschool in Peru

In juni ben ik vertrokken naar Peru in Zuid Amerika, een heel nieuw continent ten opzichte van mijn vorige reizen di ...

Vrijwilligerswerk in Cuzco

Verblijf in Cuzco Mijn verblijf in Cusco, Peru, begon op zaterdag 13 januari 2018. Ongeveer twee uur later dan gepla ...

Vrijwilligerswerk in Peru

Hallo Vrijwillig Wereldwijd. Mij naam is Gunnel ten Have en wil jullie vertellen over mijn droom die werkelijk is ge ...

Vrijwilligerswerk Zuid-Amerika

Perú, mi segunda casa. Toen ik pak ‘m beet 3 jaar geleden Peru verliet, wist ik niet wanneer en of ik überhaupt teru ...

Vrijwilligerswerk in Peru

Ik ben als 25 jarige student naar Peru gegaan met vrijwillig wereldwijd. Het was door mijn minor, global development ...