Vrijwilligerswerk in Peru 

Heb jij altijd al gedroomd van vrijwilligerswerk vlak bij Machu Picchu? Dan is dit jouw moment! Vrijwillig Wereldwijd biedt vrijwilligersprojecten aan in Cuzco, Peru, die stuk voor stuk wachten op jouw hulp. De officiële taal in Peru is Spaans. Het is daarom een geweldige bestemming om vrijwilligerswerk te doen en tegelijk een nieuwe taal te leren.

Peru is één van de meest diverse landen ter wereld. Het Andesgebergte, het Amazone regenwoud en de lange kustlijn. Bovendien is de Peruaanse bevolking uitermate vriendelijk en behulpzaam. Ze houden van hun land en zullen hun best doen om het jou naar de zin te maken. Cuzco is het startpunt voor een onvergetelijke trekking naar de prachtige ruïnes van Machu Picchu. Deze prachtige stad is door een hoogte van ongeveer 2400 meter nooit gevonden door de Spanjaarden en daardoor niet verwoest. Jaarlijks trekt Machu Picchu vele toeristen en is niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de overweldigende natuur van Peru is de moeite waard. De indrukwekkende landschappen van de Heilige Vallei zijn op minder dan 45 minuten te bereiken: een ideale uitstap tijdens je vrijwilligerswerk!

Jouw hulp in Peru is hard nodig want circa de helft van de bevolking leeft in armoede. De vrijwilligersprojecten verschillen van het organiseren van activiteiten voor arme kinderen op de markt tot het tegengaan van het grote straathonden-probleem in de hondenopvang.

vrijwilligerswerk_peru_zuid-amerika

Vrijwillig Wereldwijd in Peru

Vrijwillig Wereldwijd heeft bewust voor vrijwilligersprojecten in Peru gekozen waar jij echt een impact kan maken en initiatief mag nemen. Wil je graag Engelse les geven en zelf je lesmateriaal bepalen? Dat kan! Wil je graag je creatieve passie delen en activiteiten organiseren voor de kinderen? Graag! Of ben jij een krak in social media en wil je naast je vrijwilligerswerk het project helpen zichtbaarder te worden? Top!!

Om dit te verwezenlijken, moet er veel geregeld worden. Gelukkig voor jou dat wij van Vrijwillig Wereldwijd een hoop van deze organisatie uit handen nemen. Wij zorgen ervoor dat jij geplaatst kan worden op een van de vrijwilligersprojecten en dat je zo goed mogelijk bent voorbereid op de grote reis. Daarnaast nemen we contact op met de lokale begeleiding zodat zaken als verblijf geregeld kunnen worden.

Je contactpersoon in Peru is Maya. Ze komt oorspronkelijk uit België maar woont inmiddels al een acht jaar in Peru. Zij was zelf ook begonnen als vrijwilligster, dus ze zal jouw ervaring begrijpen als geen ander! Maya staat samen met de lokale coördinator 24/7 voor je klaar. Ze woont in het centrum, en het vrijwilligershuis is ook in het centrum gelegen, dus wanneer je hulp nodig hebt, kan je Maya letterlijk op wandelafstand vinden.

In Peru zal je verblijven in een vrijwilligershuis. Het vrijwilligershuis is een geweldige plek om te ontspannen en je vrije tijd te delen met andere vrijwilligers. Samen koken, een film kijken, een spel spelen en naar muziek luisteren. Je deelt een kamer met 1 of 2 vrijwilligers van hetzelfde geslacht. Je kan ook een privé-kamer boeken aan een aangepaste prijs. Het huis heeft een houten vloer en gezellige sfeer. Om het nog extra warm te maken, heeft Maya voor jou elektrische dekens vanuit België overgebracht! Peru heeft helaas geen centrale verwarming, maar alpaca wol en gezelligheid zorgen voor warme avonden. En nog een fantastische bonus: Het vrijwilligershuis is gelegen in het historische centrum, op 5 minuten wandelen van de Plaza de Armas.

Nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk in Peru? Maak dan online een vrijblijvende afspraak (kosteloos) via Google meet of op kantoor met een van onze medewerkers.


Ervaringen Peru

Basisschool in Peru

In juni ben ik vertrokken naar Peru in Zuid Amerika, een heel nieuw continent ten opzichte van mijn vorige reizen di ...

Vrijwilligerswerk in Cuzco

Verblijf in Cuzco Mijn verblijf in Cusco, Peru, begon op zaterdag 13 januari 2018. Ongeveer twee uur later dan gepla ...

Vrijwilligerswerk in Peru

Hallo Vrijwillig Wereldwijd. Mij naam is Gunnel ten Have en wil jullie vertellen over mijn droom die werkelijk is ge ...

Vrijwilligerswerk Zuid-Amerika

Perú, mi segunda casa. Toen ik pak ‘m beet 3 jaar geleden Peru verliet, wist ik niet wanneer en of ik überhaupt teru ...

Vrijwilligerswerk in Peru

Ik ben als 25 jarige student naar Peru gegaan met vrijwillig wereldwijd. Het was door mijn minor, global development ...