Medisch vrijwilligerswerk

Kort overzicht

Ghana
Engels
vanaf 1 week
17+
Gastgezin
Flexibele startdatum
Geschikt als stage
Ophaalservice
227,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Hey toekomstige medische held met een avontuurlijke geest! Wil je een onvergetelijk avontuur in Ghana beleven en tegelijkertijd een verschil maken? Duik dan in onze adembenemende medische projecten speciaal ontworpen voor vrijwilligers zoals jij.

Stel je voor: werken in een ziekenhuis waar je niet alleen kunt meedraaien op verschillende afdelingen, maar ook de kans krijgt om te assisteren bij bevallingen, de kinderafdeling te ondersteunen, in de operatiekamer te helpen en nog veel meer. Dit is de ultieme hands-on ervaring, of je nu al een medische achtergrond hebt of nog druk bezig bent met je studie.

Maar wacht, er is meer! We hebben ook een kliniek die op dinsdag en donderdag haar deuren opent voor patiënten uit nabijgelegen dorpen. Hier kun je helpen met vaccinaties, controles van zwangere vrouwen en kinderen, en zelfs meewerken aan bevallingen. Je bijdrage is van onschatbare waarde op deze drukke dagen.

En voor degenen die een unieke ervaring willen, hebben we een traditionele vroedvrouw die op een authentieke manier bevallingen begeleidt in een traditionele hut. Een geweldige kans om een andere kijk op het vak te krijgen, of je nu al vroedvrouw bent of gewoonweg nieuwsgierig bent naar deze bijzondere praktijk.

Dit alles is toegankelijk voor mensen met een medische achtergrond, studenten in de medische wereld en medische stagiaires. En het is zelfs mogelijk om dit als observatie project te doen als je nog niet de juiste achtergrond hebt. Of je nu je kennis wilt delen, ervaring wilt opdoen of gewoon een helpende hand wilt bieden, dit is jouw kans om een impact te maken en tegelijkertijd een onvergetelijk avontuur te beleven in Ghana.

Ben jij klaar om deel uit te maken van iets groots? Sluit je aan bij ons en laat jouw medische passie het verschil maken!

Medisch Project Ziekenhuis Afrika Ghana 2 fotos

Werkzaamheden

Je werkzaamheden hangen af van je diploma's, studies en ervaring, en natuurlijk je eigen wensen. Alles is hier nodig: artsen, verpleegkundigen en verloskundigen. Er kan zelfs, mocht je arts zijn, een eigen spreekkamer voor je worden geregeld. Het ziekenhuis werkt onder goedkeuring van de Ghanese gezondheidszorg, (ongeveer hetzelfde als de Nederlandse gezondheidszorg). We hebben ruim van tevoren je diploma's nodig om je aanmelding aan te vragen.

Voorbeeld van een werkdag

Je kunt dus meerdere medische projecten combineren. Zo kun je bijvoorbeeld maandag en dinsdag in het ziekenhuis werken, woensdag op de EHBO-post van de Kidz Active school werken waar je veel dorpskinderen helpt, en donderdag in de kliniek waar het dan vrouwendag is en waar je dan veel zwangere vrouwen helpt. Op vrijdag zou je dan mee kunnen draaien met de traditionele vroedvrouw.

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, maar op die manier heb je een heel afwisselend programma en krijg je heel veel mee van de verschillende medische richtingen en welke invloed de Ghanese cultuur, gebruiken en gewoonten hierop hebben.

 • Jenice vrijwilliger Ghana profiel foto
  Jenice

  Het is goed om te zien hoe goed wij het hier hebben, als je terug komt waardeer je veel meer. Ook voor je persoonlijk vlak is het goed om een keer een zelfstandige reis te maken en daar te werken.

 • Agnetha medische vrijwilliger in Ghana profiel foto
  Agnetha vrijwilliger in Ghana

  Voor mij was het vrijwilligerswerk en het rondreizen in Ghana een prachtige ervaring en ik zou het zeker aanraden aan anderen om te gaan doen.

 • Sofie vrijwilliger Ghana profiel foto
  Sofie vrijwilliger Ghana

  De begeleiding en ondersteuning die zij je bieden in Ghana én in Nederland, geeft je een gevoel van veiligheid, zekerheid, vertrouwen en warmte!

 • Caroline vrijwilliger in Ghana met kind voor de klas
  Caroline vrijwilliger Ghana

  Door in Afrika gewerkt te hebben, besef ik nu eens zo hard hoe druk wij ons in Europa soms maken om pietluttigheden. Wij mogen oprecht dankbaar zijn voor alles wat we zomaar in onze schoot geworpen krijgen.

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#HetEchteAfrika
#ImpactGhana
#Medisch

Extra informatie

Locatie van het project

Ervaringen

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page