Dagbesteding in Tanzania Iringa

Kort overzicht

Tanzania
Engels
vanaf 1 week
17+
Vrijwilligershuis
Elke eerste en derde donderdag van de maand
Geschikt als stage
Ophaalservice
227,00 per week (gebaseerd op 5-weeks gemiddelde)

Over dit project

Dit project behuist een dagopvang en kleuterschool voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Veel kinderen blijven op latere leeftijd thuis van school door armoede thuis, de afstand tussen huis en school, huiselijk geweld of omdat ze moeten werken voor het gezin. Dit project probeert om deze kinderen en hun ouders op jonge leeftijd bewust te maken van het belang van educatie en scholing bij jonge kinderen. Door ze op jonge leeftijd te leren dat school niet alleen leuk kan zijn maar vooral ook nuttig, hoopt het project dat deze kinderen niet uit school vallen en hun leven lang blijven leren en ontwikkelen. De missie van dit project is om op lange termijn de kwaliteit van leven van kinderen Tanzania te verbeteren.

Werkzaamheden

Op dit project kun je met veel verschillende dingen bezig zijn die gericht zijn op baby’s, kleuters en peuters. Denk hierbij aan creatieve onderdelen zoals knutselen, zingen, muziek & dans maar ook life skills zoals hygiene, milieu, cultuur en het uiten van emoties.

Voorbeeld van een werkdag

Het programma kan verschillen per dag en per project maar hieronder staat een typische werkdag beschreven.

 • 7.00u Ontbijt
 • 8.00u Vertrek naar het project waar je de dag begint en aan de slag gaat met de kinderen.
 • 10.00u Theepauze.
 • 10.00u – 12.00u Na de pauze is er ruimte voor meer diepgang en kun je aan de slag met kleine lesjes of spelenderwijs dingen leren aan kinderen
 • 16.00u -17.00u De werkdag zit er op en tussen 14.00u en 17.00u komen de ouders de kinderen weer ophalen. Je kunt in deze tijd kennis maken met de ouders en in gesprek gaan, ook docenten zullen dit doen. Daarnaast wordt er geluncht in de middag.
 • 18.00u Vanaf 18.00u zit je dag er officieel en ben je vrij om je tijd in te delen. Je kan de stad in, boodschappen doen of samen met andere vrijwilligers koken. 
 • Vrijwilligerswerk Tanzania met kind op arm
  Qinn en Marthe

  Doordat het zo leuk was op het project en met de andere vrijwilligers hebben we zelfs een weekje verlengd. Als je twijfelt om te gaan zouden we het je zeker aanraden!!! 

 • Frits In Tanzania Vrijwilligerswerk profiel foto
  Frits

  Ik kan iedereen aanraden om hier naar toe te komen. Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad, En ook kon ik heel goed opschieten met het contactpersoon Bovan. 

 • Jordi Vrijwilligerswerk Tanzania profiel foto
  Jordy

  Kortom, als je jezelf open stelt voor nieuwe mensen en een nieuwe cultuur, en als je ‘open-minded’ dit avontuur aan gaat dan ga je gegarandeerd een top tijd tegemoet 😊.

 • Dahnée, Lauren en Michelle profiel foto
  Dahnée, Lauren en Michelle

  Hii! Wij zijn Dahnée, Lauren en Michelle.

  Wij hebben ons eigen project opgezet in Tanzania. Vanuit school zijn wij 6 weken naar het prachtige Tanzania gegaan om ons te laten inspireren door de prachtige cultuur. Dit hebben wij gedaan door het geven en nemen van danslessen. 

 • Thijs Vrijwilligerswerk Tanzania profiel foto
  Thijs

  Ik heb het onwijs naar m’n zin hier en ik kan het iedereen zeker aanraden om naar Tanzania te gaan. Het land is zo anders dan Nederland en dmv de projecten kun je iets aan de mensen hier leren en leer je ook van de mensen hier.

Some keywords
#Avontuur
#NieuweCultuur
#IetsTerugDoen
#EnthousiasteKids
#MaakVriendenVoorHetLeven
#ImpactTanzania

Extra informatie

Locatie van het project

Ervaringen

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page